Antena Meniu Search
x

Video Ucrainenii folosesc pe front rachete nord-coreene confiscate de la ruşi. Şi Putin l-a trimis pe Şoigu după muniţie la Phenian

Război în Ucraina. Sprijin neaşteptat pentru Kiev şi Bucureşti în criza cerealelor, care blochează porturile de la Marea Neagră. Chemaţi la Moscova să fie de partea Rusiei, liderii ţărilor din Africa i-au cerut lui Putin să permită reluarea traseului grânelor pe Marea Neagră. Între timp, Zelenski face vizite pe frontul contraofensivei, ca să ridice moralul soldaţilor.

de Redactia Observator

la 29.07.2023, 19:42

Vezi și

În apropiere de Bahmut se dau lupte grele pentru fiecare metru de teren ocupat. Ucrainenii par în avantaj. Imagini din dronă arată cum capturează opt soldaţi ruşi. Militarii lui Putin devin tot mai des prizonieri, iar cei ai lui Zelenski prind aripi. De ziua lor, membrii trupelor speciale au fost decoraţi de preşedintele Ucrainei, care le-a făcut o vizită surpriză.

Volodimir Zelenski, preşedinte Ucraina: Toată lumea a aflat de acţiunile voastre eroice. Sunteţi mereu în primele linii ale frontului şi vreau să vă mulţumesc pentru servicii!

La Moscova, Putin s-a întâlnit cu 17 dintre şefii de state la summitul Rusia - Africa. Patru dintre ei vor participa, duminică, la Ziua Marinei Ruse. Moscova a anunţat că va trimite gratis grâne pentru şase ţări de pe continentul negru, dar liderii i-au cerut altceva lui Putin. Să revină în acordul pentru exportul cerealelor ucrainene pe Marea neagră.

Cyril Ramaphosa, preşedintele Africii de Sud: Acest conflict ne afectează direct și pe noi, acum. Prețul îngrășămintelor noastre a crescut, costul vieții în multe dintre țările noastre a crescut.

Pe acelaşi subiect

În timp discuţiilor, Rusia şi Ucraina au făcut schimb de lovituri dure. 16 oameni au fost răniţi în oraşul rusesc Taganrog, de pe litoralul Mării Azov, în urma unui atac cu rachete. Moscova a răspuns cu un bombardament în Dnipro. Sediul serviciului de informaţii şi un bloc de locuinţe din apropiere au fost lovite, iar nouă oameni au fost răniţi.

Ucrainenii folosesc pe front rachete nord-coreene

Potrivit Financial Times, ucrainenii folosesc pe front rachete nord-coreene confiscate de la ruşi. Americanii au aflat însă că ministrul Apărării al lui Putin este la Phenian ca să cumpere muniţie.

Antony Blinken, secretar de stat al SUA: Mă îndoiesc că este acolo în vacanță. Deci, ce vedem? Vedem Rusia în căutarea disperată de sprijin, de arme, oriunde le poate găsi.

Şi Statele Unite îşi susţin aliaţii, printre care şi România. Ministerul Apărării va cumpăra de la americani 16 vehicule amfibii de asalt, în valoare de 120 de milioane de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii folosesc pe front rachete nord-coreene confiscate de la ruşi. Şi Putin l-a trimis pe Şoigu după muniţie la Phenian