Antena Meniu Search
x

Ucrainenii sărbătoresc eliberarea Hersonului în stradă. Rachetele rusești continuă să cadă în restul țării

Ucrainenii au ieşit în stradă ca să sărbătorească eliberarea Hersonului. Oraşul din sudul Ucrainei a fost abandonat complet de ruşi. Volodimir Zelenski a mulţumit public soldaţilor ucraineni care au făcut posibil acest lucru. În acelaşi timp însă, preşedintele Ucrainei rămâne precaut. În multe alte zone din ţară, bombardamentele continuă, iar ruşii nu dau semne că au de gând să plece. Pe de altă parte, liderul de la Kremlin a anunţat că interzice intrarea în Rusia pentru 200 de americani, printre ei chiar rude ale preşedintelui SUA, Joe Biden. 

de Redactia Observator

la 12.11.2022, 08:00

Ucrainenii sărbătoresc eliberarea Hersonului în stradă. Rachetele rusești continuă să cadă în restul țării - Profimedia

"Herson e Ucraina! Herson e Ucraina!"

Eliberarea oraşului i-a scos în stradă atât pe ucrainenii din Kiev, cât şi pe cei din Herson. Sute de oameni au cântat imnul naţional şi au fluturat steagul Ucrainei. 

"Iubim Ucraina, iubim Herson... noi toţi suntem Ucraina şi aşteptăm ca trupele nostre să recupereze şi celelelate oraşe ocupate, aşteptăm ca tot acest război să se încheie cu înfrângerea Rusiei." 

Vladimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: "Ucraineni! Ucrainence! Oameni puternici ai ţării noastre îndărătnice, frumoase, unite... Astăzi este o zi istorică! Înapoiem sudul ţării noastre, înapoiem Herson!" 

Pe acelaşi subiect

Preşedintele Ucrainei a ţinut să-i menţioneze pe cei care au făcut posibilă eliberarea oraşului. 

Vladimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: "Vreau să mulţumesc fiecărui soldat şi fiecărei unităţi din forţele de apărare care fac această operaţiune ofensivă posibilă în Sud."

Luptele continuă în restul Ucrainei

Deşi Hersonul a fost eliberat, în multe alte zone din Ucraina războiul încă e o realitate cruntă, iar ruşii nu dau semne că pleacă prea curând. La Nikolaev, cel puţin şase oameni au murit după ce rachetele Moscovei au năruit un bloc. Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, este de părere că soluţionarea conflictului este în mâinile liderului rus. 

Joe Biden, preşedintele SUA: "Nu cred că acest conflict dintre Rusia şi Ucraina se va rezolva până când Ucraina iese din.... până când Putin iese din Ucraina."

Ca reacţie la sancţiunile impuse de SUA, împreună cu Grupul G7 şi Uniunea Europeană, de la începutul războiului, Vladimir Putin a interzis intrarea pe teritoriul Rusiei a 200 de americani. Printre aceştia, se numără sora şi doi fraţi ai preşedintelui american, dar şi secretara de presă a Casei Albe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii sărbătoresc eliberarea Hersonului în stradă. Rachetele rusești continuă să cadă în restul țării