Antena Meniu Search
x

Video Ultimele cuvinte pe care Daria Dughina i le-a spus tatălui ei: "Mă simt ca o eroină. Vreau să fiu una, nu vreau o soartă diferită"

Funeralii de stat în Rusia pentru fiica ideologului lui Putin. Liderul de la Kremlin a decorat-o post-mortem pe Daria Dughina pentru curaj. Moscova a continuat să acuze Ucraina de asasinare. Kievul neagă însă orice acuzaţii, iar Statele Unite condamnă orice atac împotriva civililor. 

de Redactia Observator

la 23.08.2022, 21:13

Vezi și

Familia, prieteni, politicieni de rang înalt şi susţinători ultranaţionalişti s-au adunat la sediul televiziunii publice din Moscova. 

Aleksandr Dughin, filozof rus: Ultimele cuvinte pe care mi le-a spus la Festivalul Tradiţional au fost: Tată, mă simt ca o războinică, mă simt ca o eroină. Vreau să fiu una, nu vreau o soartă diferită. 

Daria, în vârstă de 30 de ani, se întorcea la Moscova cu maşina tatălui când vehiculul a explodat. În automobil, ar fi trebuit să se afle şi Aleksandr Dughin, despre care presa rusă crede că a fost adevărata ţinta a atacului.  

Alexandra Makeyeva, oficial Doneţk: Numai dacă persoanele obişnuite din ţările de Vest vor spune ''Stop!'' şi "Gata cu războiul!'', va fi posibilă o normalizare a situaţiei.

Pe acelaşi subiect

Moscova susţine că bomba a fost detonată de o femeie, membră a serviciilor secrete ucrainene sau a regimentului Azov. Ambele informaţii au fost dezminţite de Kiev. 

Vladislav Javornok, militar regiment Azov: Această femeie nu a fost un soldat al regimentului Azov. 

Ned Price, Departamentul de Stat SUA: Tot ceea ce pot să spun este că Ucraina neagă orice implicare. În ceea ce ne priveşte pe noi, condamnăm atacurile intenţionate asupra civililor de pretutindeni. 

Ucraina se teme că asasinatul va duce la o serie nouă de atacuri ruse şi mai violente

Azi la Dnipro s-au auzit mai multe rachete, iar guvernatorul a avertizat populaţia să stea în adăposturi. Clădiri rezidenţiale şi o fabrică din Harkov au fost şi ele ţinta obuzelor, chiar în ziua în care oraşul împlineşte 368 de ani. 

Ucraina a sărbătorit astăzi Ziua Drapelului, cu o zi înainte să marcheze şi Independenţa faţă de regimul sovietic.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Drapelul albastru şi galben al Ucrainei va flutura din nou unde trebuie să se afle, în toate oraşele şi satele din Ucraina ocupate temporar.

La Kiev, după un avertisment venit şi din Statele Unite, festivităţile au fost anulate şi mii de localnici au plecat din oraş de teama unui bombardamente masiv. Ziua va fi sărbătorită însă în alte localităţi, mult mai apropiate de front, precum Odessa. 

Yeffin Kogan, coregraf Odessa: Totul va fi bine şi vom câştiga. Această muncă este dedicată victoriei noastre şi independenţei.

Ieri, a fost înfiinţat un nou format diplomatic şi de securitate intitulat "Iniţiativa Kiev'', din care fac parte Polonia, Ungaria, România, Slovacia și statele baltice.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Vecinii din Uniunea European participă deja la această iniţiativă. Este vorba de Polonia, Ungaria, România, Slovacia şi statele baltice. Gradual vom implica şi alte ţări.

Tot ieri a fost redeschisă după 25 de ani o cale ferată care face legătura înre Republica Moldova şi Ucraina. Aceasta va fi folosită pentru a transporta 10 milioane de tone de cereale pe an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ultimele cuvinte pe care Daria Dughina i le-a spus tatălui ei: "Mă simt ca o eroină. Vreau să fiu una, nu vreau o soartă diferită"