Antena Meniu Search
x

Video Un avion s-a prăbuşit peste liniile electrice şi a provocat întreruperi masive de curent, în apropiere de Washington

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit duminică peste linii electrice de înaltă tensiune, la aproximativ 48 de kilometri nord de Washington, D.C., provocând întreruperi masive de curent. Echipa de salvare este în contact cu doi pasageri din avion, transmite luni Reuters, citat de Agerpres.

De Redactia Observator la 28.11.2022, 14:32
Vezi și

Aeronava s-a prăbuşit în jurul orei locale 17:30 (22:30 GMT) în condiţii de ceaţă şi umezeală în comunitatea suburbană Montgomery Village, Maryland, conform serviciului de pompieri şi salvare. Avionul a fost prins în liniile electrice la aproximativ 30 de metri de sol.

Impactul a cauzat întreruperi de curent pentru aproximativ 120.000 de clienţi, potrivit Pepco, compania de utilităţi din zona Washington. Au fost închise mai multe drumuri şi multe semafoare din zonă nu mai funcţionează.

Pompierii au spus iniţial că două persoane sunt în viaţă, în interiorul avionului, deşi şeful pompierilor a refuzat ulterior să confirme numărul celor aflaţi la bord.

Pe acelaşi subiect

Echipa de salvare este în contact cu doi pasageri

Scott Goldstein, şeful pompierilor din comitatul Montgomery, a declarat că echipa de salvare este în contact cu doi ocupanţi ai avionului, pe care îi sună pe telefoanele mobile la intervale regulate. El a refuzat să descrie starea acestora, menţionând doar că păstrează contactul cu ei.

"Nu există altă modalitate de a determina dacă este sigur să accesăm stâlpul până când acesta nu este împământat, ceea ce înseamnă că echipajele trebuie să urce pentru a pune cleme şi cabluri pe linii" pentru a se asigura că nu există electricitate statică sau curent rezidual, le-a spus Goldstein reporterilor. A adăugat că avionul trebuie, de asemenea, fixat de stâlp înainte ca ocupanţii să poată fi evacuaţi.

Potrivit Administraţiei Federale a Aviaţiei, aeronava Mooney M20J zbura din Westchester, New York şi urma să aterizeze la Montgomery Airpark, în apropiere de locul accidentului. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un avion s-a prăbuşit peste liniile electrice şi a provocat întreruperi masive de curent, în apropiere de Washington