Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un băieţel de 11 ani din Ucraina a mers până la o bază militară şi le-a cerut soldaţilor să-l înroleze în armată: "Vrea să lupte pentru ţară!"

Război Rusia - Ucraina, ziua 27. Un băieţel de doar 11 ani din Ucraina a mers la o bază militară şi le-a cerut soldaţilor să îl înroleze în armată. Copilul le-a spus hotărât că vrea să-şi apere ţara împotriva invadatorilor ruşi.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 22.03.2022, 10:30

Maxim, în vârstă de 11 ani, a mers pe jos, în timpul nopţii, până la o bază militară teritorială locală din Boryspil, regiunea Kiev și și-a oferit serviciile celor care apărau Ucraina de invadatorii ruși. Copilul voia să se înroleze în armată pentru a-şi apăra ţara. Maxim, care arată mai degrabă ca un băieţel de şase ani, a mers toată noaptea prin oraş până a ajuns în final la o bază militară teritorială locală din Boryspil, regiunea Kiev. Ajuns la faţa locului, le-a spus soldaților de acolo că este gata să lupte și că vrea să ia armele în mână.

Reacţia soldaţilor când au auzit dorinţa băiatului

În ciuda faptului că Ucraina este dispusă să accepte ajutor din partea oricui vrea să apere ţara, iar soldaţii fac tot ce le stă în putinţă pentru a rezista în faţa armatei lui Puțin, oferta lui Maxim a fost respinsă cu politeţe din cauza vârstei sale mult prea fragede.

Soldații de la bază, impresionați de spiritul lui, l-au întrebat pe Maxim însă dacă pot face câteva fotografii împreună, pentru a împărtăşi mai apoi povestea acestuia. Voluntarul Oleksiy Kovtun a postat în mediul online pozele şi o scurtă relatare a întâmplării.

Pe acelaşi subiect

„Un băiețel de 11 ani a venit la noi noaptea. Elev în clasa a V-a. Şcoala nr. 7... A venit la staţia de acces. Singur. Pe jos. La militari... A venit pentru că vrea să lupte! Vrea să-şi protejeze rudele, pământul, oraşul! Este deja un erou! Băiatul are 11 ani! Băiatul ne-a hrănit cu speranţă şi ne-a pompat putere pentru mai departe. A făcut o poză cu soldaţii. Pentru a-l calma am schmbat numerele de telefon şi am făcut poza. A fost puţin supărat la început pentru că nu l-am înrolat, dar cu siguranţă s-a calmat. A ajuns acum în braţele unei mame îngrijorate care l-a găsit însă repede la noi”, a povestit Oleskiy, care a îndemnat-o pe mama băiatului să nu „certe eroul”, referindu-se la copil.

"Mama - te rog - nu-l certa pe Erou! Pentru părăsirea voluntară de acasă. Din partea voastră am primit o dispoziţie bună. Aşteptaţi. Apoi, când toate acestea se vor termina, suntem siguri că vom veni cu inima mare la micul nostru apărător. Mulţumim Maxim!", a adăugat el.

Război Rusia - Ucraina, ziua 27

Forțele de Apărare Teritorială, care sunt componenta de rezervă militară a Forțelor Armate ale Ucrainei, au fost esențiale prin ajutorul oferit în lupta împotriva inamicilor ruşi. Deși forțele armate ruse au ocupat zone de teritoriu în nordul, estul și sudul Ucrainei, până acum nu au reușit să captureze marile orașe ale țării, precum Kiev sau Harkov.

Președintele rus Vladimir Putin ar fi subestimat hotărârea și determinarea poporului ucrainean și a crezut că așa-numita „operațiune militară specială” a sa va aduce o victorie rapidă Rusiei, relatează Mirror. O astfel de victorie, se crede, i-ar fi permis să instaleze un guvern marionetă în locul celui al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care rămâne la Kiev.

Boryspil găzduiește cel mai mare aeroport al Ucrainei, care a fost bombardat deja de rachetele rusești în timpul invaziei. Orașul rămâne însă sub control ucrainean. Forțele de Apărare Teritorială ale Ucrainei au 37.000 de membri activi și 130.000 de voluntari. Pe parcursul conflictului, aceștia au fost susținuți de eforturile voluntarilor civili care le-au produs cocktail-uri Molotov și capcane antitanc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un băieţel de 11 ani din Ucraina a mers până la o bază militară şi le-a cerut soldaţilor să-l înroleze în armată: "Vrea să lupte pentru ţară!"