Antena Meniu Search
x

Un băieţel şi-a strâns tatăl în brațe pentru prima dată după un an petrecut la un orfelinat din Dubai

Un băiețel de 11 ani a revenit în brațele tatălui, cu câteva zile înainte de Revelion, după un an petrecut într-un orfelinat din Dubai, ca urmare a războiului dintre părinții lui pe tema custodiei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.01.2021, 17:23

Un băieţel şi-a strâns tatăl în brațe pentru prima dată după un an în care a fost ținut într-un orfelinat din Dubai
Un băieţel şi-a strâns tatăl în brațe pentru prima dată după un an în care a fost ținut într-un orfelinat din Dubai - Facebook/Save Jamie
  • Cu tatăl britanic și mama franțuzoaică, băiețelul a ajuns într-un orfelinat din Dubai.
  • Calvarul a început în august 2017, când James avea nouă ani și a fost folosit ca pion în lupta pentru custodie începută de părinții săi.

Tatăl, Charles, un britanic în vârstă de 42 de ani, și-a reîntâlnit fiul, pe James, în vârstă de 11 ani, pe aeroportul din Heathrow, după o luptă istovitoare de trei ani cu fosta lui soție franceză.

Charles a spus că a-și îmbrățișa fiul este „cel mai bun cadou din toate timpurile” iar reuniunea emoționantă a fost filmată de cei din familie.

„Cuvintele nu pot descrie cum ce simt știind că pot să îmi iau fiul acasă, cu mine”, a declarat Charles, din Northumberland, pentru Daily Mail.

„Lupta pentru custodie m-a costat peste 500.000 de lire sterline și uneori sănătatea mea, dar nu aveam să renunț niciodată la fiul meu. Este o ușurare atât de mare să îl am acasă, cu mine, și să încercăm să ne reconstruim viața. Acest lucru nu ar fi trebuit niciodată să dureze atât de mult, dar s-a întâmplat din cauza minciunilor spuse de fosta mea soție”, a mai spus el.

Băiețelul, prins la mijloc în lupta părinților pentru custodie

Calvarul a început în august 2017, când James avea nouă ani și a fost folosit ca pion în lupta pentru custodie începută de părinții săi.

James locuia împreună cu tatăl său în Dubai după ce părinții săi au divorțat în 2015, dar o instanță din Franța i-a acordat mamei sale, în vârstă de 37 de ani, custodia completă.

Când oficialii francezi au sosit în Dubai pentru a-l duce pe James înapoi în Franța, Charles a spus că băiatul era foarte speriat și a refuzat să urce în avion, pentru a merge la mama sa.

Din această cauză, James a fost dus la un orfelinat din Dubai, unde a locuit timp de un an, înainte de a fi plasat în grija unei familii adoptive, potrivit rapoartelor.

James a stat un an într-un orfelinat din Dubai

"James era hotărât că nu vrea să trăiască cu mama sa și nu aveam de gând să-l trimit înapoi" a spus Charles.

„As fi fost dispus să fac închisoare pentru fiul meu, dar nu i-aș fi fost de folos acolo. James a arătat foarte clar că nu vrea să trăiască cu mama sa, iar autoritățile din Dubai au refuzat să-l oblige să locuiască cu ea.Fosta mea soție a fost atât de răzbunătoare încât l-a lăsat să rămână singur, într-un orfelinat, mai degrabă decât să fie cu mine. Este ireal cum i-ar putea face asta fiului ei, dar a arătat ce fel de persoană este”, a mai spus Charles.

După trei ani, copilul s-a întors în brațele tatălui

După o luptă de trei ani între trei țări, o altă instanță franceză a respins decizia inițială și Charles a primit custodia deplină a lui James.

Despre fiul lui, Charles spune că ”este încă foarte fragil din cauza traumei a ceea ce i s-a întâmplat în ultimii doi ani, dar își revine din ce în ce mai mult”

"Sunt foarte fericit. Nu m-am mai simțit atât de relaxat de ani de zile. Acum sunt foarte încântat și aștept cu nerăbdare Anul Nou alături de tatăl meu”, a spus micul James.

Charles a spus că are alți doi copii care locuiesc cu mama lor în Franța.

"Nu am avut niciun contact cu ei de aproape doi ani. Lupta mea pentru a-i revedea va continua", a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un băieţel şi-a strâns tatăl în brațe pentru prima dată după un an petrecut la un orfelinat din Dubai