Antena Meniu Search
x

Un pub din Germania acceptă plata berii cu ulei de bucătărie. Proprietarii spun că astfel pot combate penuria care a lovit Europa

O berărie din München a găsit o modalitate inedită de a face faţă lipsei de ulei de gătit din Europa. Astfel, localul permite clienților să-și plătească berea cu ulei de floarea soarelui pentru a asigura stocuri suficiente pentru prăjirea alimentelor, scrie Reuters.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 18.07.2022, 22:16

Ulei pentru bere
Ulei pentru bere - Shutterstock

Întrucât Ucraina și Rusia acoperă aproximativ 80% din exporturile globale de ulei de semințe de floarea-soarelui, multe țări europene, inclusiv Germania, simt acum scăderea livrărilor de când Rusia a pornit războiul, în luna februarie.

Managerii de la Berăria Giesinger, o berărie din orașul München, din sudul orașului, cred că ar putea avea soluţia pentru această problemă, oferind iubitorilor de bere un litru din băutura lor preferată în schimbul aceleași cantităţi de ulei de floarea soarelui.

„Totul a apărut pentru că pur și simplu am rămas fără ulei în bucătărie și de aceea trebuie să fim inventivi”, a declarat managerul Erik Hoffmann, pentru jurnaliştii Reuters.

Sticlele cu ulei de floarea-soarelui au lipsit adesea de pe rafturile supermarketurilor din Germania de când armata lui Putin a invadat Ucraina, iar multe magazine raționalizează numărul de sticle pe care un client le poate cumpăra.

Pe acelaşi subiect

Germanii dau uleiul pentru bere

„Este foarte dificil să faci rost de ulei... dacă ai nevoie de 30 de litri pe săptămână și, în schimb, primești doar 15, la un moment dat nu vei mai putea prăji un șnitel”, a spus Hoffmann.

În timp ce un litru de bere costă aproximativ 7 euro în pub-urile germane, o sticlă de un litru de ulei de floarea soarelui se vinde cu amănuntul la aproximativ 4,5 euro - făcând oferta tentantă pentru mulți clienți.

Unul dintre clienţi a profitat de această ofertă şi a schimbat 80 de litri de ulei de floarea-soarelui cu 8 lăzi de bere pe care spune că le va folosi pentru petrecerea aniversării zilei de naştere.„Campania este cool”, a spus el. „Putem obține bere ieftină și da, Berăria Giesinger este și ea ajutată”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Un pub din Germania acceptă plata berii cu ulei de bucătărie. Proprietarii spun că astfel pot combate penuria care a lovit Europa