Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un bărbat adoptat în copilărie şi-a căutat zeci de ani mama biologică doar pentru a o găsi moartă în casă, pe podeaua din baie, în Marea Britanie

Un bărbat a petrecut zeci de ani căutându-și mama biologică, fiind dat spre adopţie în copilărie, dar când a venit în final momentul revederii cu cea care i-a dat viaţă a aflat o veste cumplită. După mai bine de 40 de ani şi-a găsit mama moartă, pe podeaua din baie.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 19.05.2021, 16:36

Steven Smith, în vârstă de 41 de ani, s-a născut în Carmarthen, Țara Galilor, în 1980 și a fost adoptat când era copil. În cele din urmă s-a stabilit în Harlow, Essex, dar gândul de a-şi găsi mama biologică nu i-a dispărut niciodată din minte.

„Familia mea adoptivă mi-a spus adevărul despre venirea mea pe lume când eram în adolescenţă şi a fost un adevărat şoc. Am aflat că numele meu din certificatul de naştere era Jason Neal Jones şi că sunt de origine din West Wales, dar cam atât. Mai mult, dosarul care conține detaliile mele de adopție, pe care ar fi trebuit să-l primesc la vârsta de 18 ani, a ajuns să fie înlocuit de serviciile sociale Tower Hamlets” a povestit Steven.

Din certificatul de naștere a aflat doar că mama sa o chema Daphne Morfydd Jones. Folosind toate detaliile pe care reuşise să le adune despre istoria sa a aflat că tatăl biologic fusese la închisoare. Mai mult, anul trecut a făcut un test ADN din care reieşea că mai are un frate, potrivit The Sun.

„Se pare că a făcut același test cu câțiva ani înainte - așa au reușit să ne reunească. Fusese încurajat de o altă familie și trăise tot timpul la doar o jumătate de oră de mine în Essex. Și, chiar mai nebunesc decât atât, am aflat că tatăl său adoptiv obișnuia să se întâlnească cu mama mea adoptivă când erau amândoi la facultate” a continuat bărbatul.

Un moment emoţionant transformat într-o adevărată tragedie

A aflat ulterior că are şi o soră de la care a cerut mai multe informaţii despre mama sa, deşi cele două nu menţinuseră contactul: „Am așteptat până când restricțiile de blocare s-au ușurat puțin și, cu o zi înainte de Ziua Mamei din acest an, am decis să merg acolo. M-am pregătit cu toate, m-am dichisit şi am pornit la drum, voiam să fac o impresie bună, deşi eram conştient că nu vreau să o sperii prea mult”

Domnul Smith și-a luat şi fiica, Amy, cu el, dar când a ajuns la casa mamei lui a observat că la uşă erau o grămadă de scrisori nedeschise.

”Am bătut la ușa vecinilor și mi-au spus că nu o mai văzuseră de câteva săptămâni. Ne-am învârtit apoi prin spatele casei și Amy a observat că ușa era descuiată, așa că am intrat. Patul era nefăcut și erau vase în chiuvetă. În acel moment am observat-o căzută în baie. Era moartă de ceva vreme - aparent infarct”, a spus el.

Bărbatul s-a trezit atunci organizând înmormântarea mamei lui, Daphne Jones, în vârstă de 62 de ani, femeia pe care îi dăduse viaţă, dar pe care nu o cunoscuse niciodată: "Mi s-a părut corect să facem cu adevărat procesiunea înmormântării. Fratele meu chiar m-a ajutat să-i ţin sicriul. Am împrăştiat cenuşa ei în grădina cimitirului, aproape de locul unde locuiesc, așa că acum putem fi mereu aproape unul de celălalt”.

Smith a spus că a descoperit acum mai mulți frați pe care nu a știut niciodată că îi are și crede că ar putea exista mai multe rude care trăiesc în Țara Galilor.

"A fost copleșitor să-i întâlnesc pe toți - nu am crezut niciodată că se va întâmpla, iar familia mea adoptivă a fost minunată şi m-a sprijinit în legătură cu totul. Acum abia aștept Crăciunul, pentru că vom avea cu toții o întâlnire", a conchis Steven Smith.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un bărbat adoptat în copilărie şi-a căutat zeci de ani mama biologică doar pentru a o găsi moartă în casă, pe podeaua din baie, în Marea Britanie