Antena Meniu Search
x

Un cutremur de 5,7 a zguduit sudul Greciei, provocând panică. Nu au fost înregistrate daune majore sau victime

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a zguduit vineri sudul Greciei la ora 09:12. Seismul s-a produs în Marea Ionică, în largul regiunii Elida, la o adâncime de circa 20 kilometri. Cutremurul a fost resimțit în multe regiuni ale țării, inclusiv în Attica.

de Redactia Observator

la 29.03.2024, 10:54

Un cutremur de 5,7 a zguduit sudul Greciei
Un cutremur de 5,7 a zguduit sudul Greciei - Kathimerini

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a zguduit vineri sudul Greciei la ora 09:12, provocând panică printre localnici. Epicentrul seismului, la o adâncime de circa 20 kilometri, a fost determinat iniţial ca fiind la 37,44 grade latitudine nordică şi 21,23 grade longitudine estică.

Cutremurul nu a provocat daune majore sau victime, potrivit primelor informaţii disponibile. Anterior, sistemul automat de calcul al institutului seismologic din Grecia a anunţat două cutremure, dar a precizat că a fost o greșeală, potrivit Protothema.

"Este un cutremur de suprafață produs pe arcul grecesc. S-a resimțit puternic în Zakynthos, Kefalonia, Agrinio, în zone din Peloponez și, de asemenea, în Atena. Cu toate acestea, este un cutremur care nu pare să aibă impact asupra infrastructurii și oamenilor", a declarat seismologul Efthymis Lekkas, citat de Kathimerini.

"Cutremurul a fost unul, nu două, a avut magnitudinea de 5,7 Richter, s-a produs la ora 09:12 în zona subacvatică Strophades din centrul Mării Ionice. Este una dintre cele mai seismice zone ale arcului grecesc. Cutremurul care a fost de suprafaţă, la o adâncime de 20 de kilometri, a avut loc la limita de contact a celor două plăci eurasiatice și africane", a declarat directorul Institutului de mişcare a pământului, Athanasios Ganas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Un cutremur de 5,7 a zguduit sudul Greciei, provocând panică. Nu au fost înregistrate daune majore sau victime