Antena Meniu Search
x

Video Un fost spion britanic a prezis următorii pași ai lui Vladimir Putin. Cum va fi îndepărtat de la putere liderul de la Kremlin

Fostul spion britanic Christopher Steele spune că războiul din Ucraina va duce la căderea președintelui Vladimir Putin și a regimului său. El a avertizat că mișcarea lentă a trupelor ruse l-ar putea face pe liderul de Kremlin să ordone comandanților să fie mai brutali, să intensifice bombardamentele, să ucidă civili sau să folosească armele chimice.  

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 12.03.2022, 14:25

Un fost spion britanic a prezis următorii pași ai lui Vladimir Putin. Cum va fi îndepărtat liderul de la Kremlin
Un fost spion britanic a prezis următorii pași ai lui Vladimir Putin. Cum va fi îndepărtat liderul de la Kremlin - Profimedia

Vladimir Putin, când a atacat Ucraina, se aștepta la succesul rapid al trupelor sale. După cum au raportat serviciile de informații americane, el a vrut să cucerească Kievul în două zile. Lucru care nu s-a întâmplat. Din 24 februarie, când rușii au declanșat iadul, rezistența ucraineană luptă cu agresorul și respinge atacurile.

Christopher Steele, care a servit în Serviciul secret de informații britanic (MI6) din 1987 până în 2009, cunoaște pe dinafară situația politică din Rusia. Timp de trei ani a condus secția rusă din MI6.

Într-un interviu acordat Sky News, fostul spion britanic a declarat că războiul din Ucraina va duce la căderea lui Vladimir Putin și a regimului său. 

"Nu cred că va putea supraviețui pe termen lung", mărturisește britanicul.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"O operațiune de această amploare depășește [capacitatea Rusiei]... Cred că Putin a făcut o mulțime de erori de calcul", a explicat fostul spion.

Vladimir Putin ar putea să ordone folosirea armele chimice

Christopher Steele a avertizat că mișcarea lentă a trupelor ruse l-ar putea face pe Vladimir Putin să ordone comandanților să fie mai brutali, să intensifice bombardamentele sau să folosească armele chimice. Cu toate acestea, potrivit britanicului, stilul de conducere dictatorial al liderului de la Kremlin ar putea contribui la înlăturarea acestuia de la putere. Un rol important vor avea sancțiunile severe pe care le vor resimți atât cetățenii de rând, cât și oligarhii ruși

"Când conduci un regim autoritar, una dintre probleme este că nu primești critici, ci doar sfaturi proaste și auzi ce vrei să auzi de la consilierii tăi", explică Steele.

Fostul spion crede că, pe măsură ce nivelul de trai al oamenilor începe să scadă, vor avea loc proteste intense pe străzile din Moscova, Sankt Petersburg și alte orașe.

"Și cred că acest lucru va avea un impact major asupra încercărilor elitei de a-l înlătura pe Putin de la putere", a mai spus fostul spion britanic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un fost spion britanic a prezis următorii pași ai lui Vladimir Putin. Cum va fi îndepărtat de la putere liderul de la Kremlin