Antena Meniu Search
x

Un medic din SUA și-a ucis soția cu suplimente alimentare, crezând că a fost otrăvită cu mercur la locul de muncă

O femeie din Idaho a avut parte de o moarte cumplită după o supradoză de suplimente alimentare cu seleniu, pe care le lua la recomandarea soțului ei, medic de meserie. Înainte de a muri, femeia își pierduse părul, unghiile și slăbise extrem de mult, motiv pentru care a fost internată la un spital din New York City.

de Redactia Observator

la 23.11.2021, 14:27

Un medic și-a ucis soția cu suplimente alimentare, crezând că a fost otrăvită cu mercur la locul de muncă
Un medic și-a ucis soția cu suplimente alimentare, crezând că a fost otrăvită cu mercur la locul de muncă - Profimedia Images

Tammy Harris, în vârstă de 55 de ani, a murit în urmă cu trei ani, după ce soțul ei i-a administrat cantități toxice de seleniu, un oligomineral folosit de obicei ca supliment alimentar. Jeffrey Harris, în vârstă de 57 de ani, este acum judecat pentru moartea ei, procurorii susținând că a interferat cu tratamentul recomandat de medicul femeii, administrându-i el suplimentele cu seleniu, scrie Daily Mail.

Vineri, el a pledat nevinovat pentru ucidere din culpă de gradul doi. 

Seleniul este de obicei sigur în doze mici, dar poate provoca probleme de sănătate, inclusiv căderea părului, insuficiență renală și „în cazuri rare, deces”, potrivit Institutului Național de Sănătate. 

Cuplul venise la New York pentru ca Tammy să primească tratament pentru ceea ce medicii ei credeau că este lupus, când ea s-a prăbușit brusc în hotelul în care erau cazați. Cei doi au venit în oraș în 2018 în căutarea unui medic holistic, când Tammy s-a îmbolnăvit la hotelul de lux Lotte New York Palace. Ea a murit șase zile mai târziu.

Pe acelaşi subiect

Autopsia a elucidat misterul morții lui Tammy Harrus 

La autopsie, medicul legist a găsit în organismul femeii de opt ori cantitatea medie de seleniu. Ulterior s-a aflat că soțul pacientei, medic și el, i-ar fi administrat cantități toxice din suplimentul alimentar seleniu, care a provocat în cele din urmă moartea soției sale.  

Moartea ei lentă a început în 2017, când soțul și medicul ei au început să-i ofere femeii o serie de medicamente „alternative”, care „i-au agravat problemele de sănătate”, a explicat Meyer în instanță.

Se presupune că soțul i-a dat medicamentele împotriva sfaturilor altor medici și personalului spitalului. 

Soțul lui Tammy i-a administrat suplimente cu seleniu împotriva recomandărilor altor medici

Dr. Harris a refuzat să asculte și a început să-i administreze suplimente cu seleniu.

El a insistat că adevărata ei suferință a fost otrăvirea cu mercur din cauza faptului că a lucrat la un cabinet stomatologic cu câțiva ani în urmă”, a spus Meyer.  

Procurorii susțin că soțul ei a „folosit medicamente alternative” și „a înșelat medicii” pretinzând că soția lui ia tratamentul prescris. 

În cele din urmă, medicii au aflat ce se întâmplă, însă a fost prea târziu pentru a-i salva viața femeii. 

În prezent, bărbatul este reținut cu o cauțiune de 300.000 de dolari. 

”A crezut că o poate vindeca pe mama și ceea ce făcea era greșit”

Fiul lui Tammy Harris a spus că este convins că Jeffrey Harris i-a iubit mama în ciuda felului în care a contribuit la moartea ei.

„A iubit-o profund. Nu cred că intenționa să o rănească în vreun fel. Nimic nu o va aduce pe mama înapoi. Am multă compasiune pentru Jeff și nu știu dacă am ceva împotriva lui. Era medic. A crezut că o poate vindeca pe mama și ceea ce făcea era greșit. A fost o perioadă foarte confuză... Incredibil de ciudat”, a spus fiul femeii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un medic din SUA și-a ucis soția cu suplimente alimentare, crezând că a fost otrăvită cu mercur la locul de muncă