Antena Meniu Search
x

Video Europa, între fenomene extreme: Ploi torenţiale în balcani, caniculă extremă în Spania. Un mort şi 11 răniţi din cauza unei furtuni, în Turcia

Cel puţin o persoană a murit şi alte 11 au fost rănite din cauza unei furtuni în capitala Turciei. Apele au ieşit din matcă şi în Bosnia, iar în Grecia şi Bulgaria zonele turistice au fost lovite de ploi torenţiale. În schimb, Spania se confruntă cu cel mai puternic val de căldură din ultimii 20 de ani înregistrat în această perioadă. 

de Redactia Observator

la 12.06.2022, 20:58

Vezi și

Un bărbat urcat pe capota unei maşini încearcă să ţină la suprafaţă o femeie luată de ape. IESE NOU

E doar una din scenele dramatice desfăşurate ieri pe străzile capitalei Turciei.  Cel puţin 35 de oameni au fost salvaţi de forţele de intervenţie, care nu au mai putut face însă nimic pentru un şofer de autobuz de 27 de ani, găsit fără suflare. Alţi 11 oameni au fost răniţi în accidente rutiere sau loviţi de obiecte purtate de rafalele de vânt.

23 de acoperişuri au fost distruse, iar zeci de copaci şi trei stâlpi de înaltă tensiune au fost puşi la pământ în Ankara. Furtuna care a lovit oraşul cu forţa unui uragan nu a speriat pe toată lumea. Un localnic a fost surprins în timp ce pescuia în baltă formată de ploaie.

În nord, 8 oameni au murit şi alţi 10 au fost răniţi după ce un microbuz a intrat în coliziune cu un camion. Şoferul a pierdut controlul autovehiculului din cauza drumului afectat de inundaţii.

Pe acelaşi subiect

Potopul a ajuns şi în nord-estul Bosniei. Cel puţin 200 de clădiri au fost inundate, iar mai multe ferme au fost distruse. 

Fenomente extreme: Furtuni şi caniculă în Europa

De vreme rea au parte de mai multe zile şi grecii şi miile de turişti aflaţi în zona oraşului Kavala. Furtuna Genesis a adus 27 de mii de fulgere doar în noaptea de vineri spre sâmbătă şi a smuls zeci de arbori din rădăcini.

Genesis ameninţă şi Bulgaria, unde aproape întreaga zonă centrală s-a aflat azi sub coduri de ploi torenţiale.

La polul opus, Spania se confruntă cu cel mai puternic val de căldură din ultimii 20 de ani pentru această perioadă. Ieri, au fost 40 de grade Celsius în Sevilla şi Cordoba, iar meteorologii avertizează că va fi şi mai rău din cauza unui val de aer cald venit din Africa de Nord. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Europa, între fenomene extreme: Ploi torenţiale în balcani, caniculă extremă în Spania. Un mort şi 11 răniţi din cauza unei furtuni, în Turcia