Antena Meniu Search
x

Un palestinian a înjunghiat şi călcat cu maşina mai mulţi israelieni. Trei persoane au murit. Bărbatul a fost împuşcat şi ucis când încerca să fugă

Trei israelieni au fost uciși de un palestinian de 18 ani, după ce acesta a început să înjunghie lumea pe stradă și să-i calce cu mașina. Ulterior, criminalul a fost împușcat și ucis, după ce a încercat să fugă de la fața locului. 

de Redactia Observator

la 16.11.2022, 09:55

Atacatorul a înjunghiat civili lângă o zonă industrială și o stație de benzină, înainte de a-i lovi pe alții cu o mașină, spun rapoartele militare și din presă. Tânărul de 18 ani a fost apoi împușcat și omorât, după ce a încercat să fugă de la fața locului, relatează BBC

Atacul are loc în timp ce prim-ministrul desemnat al Israelului este în proces de formare a unui nou guvern de dreapta. La alegerile de la începutul acestei luni, un bloc politic condus de Benjamin Netanyahu a câștigat suficiente locuri pentru a prelua puterea, cu sprijinul unui partid de extremă dreaptă, unul dintre ai cărui lideri a promis că va deporta teroriștii.

Atacatorul ar fi furat și o a doua mașină și a provocat un alt accident

Potrivit Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF) și a rapoartelor din presă, atacatorul a înjunghiat un agent de securitate la intrarea în Zona Industrială Ariel din centrul Cisiordaniei, înainte de a ataca mai multe persoane la o benzinărie din apropiere.

Ulterior, acesta ar fi furat o mașină, și a început să lovească cetățeni. Atacatorul ar fi furat și o a doua mașină și a provocat un alt accident, înainte de a fi împușcat, când a încercat să scape. Doi bărbați în vârstă de 40 de ani au murit din cauza rănilor cauzate de înjughiere, iar un al treilea, în vârstă de 50 de ani, a murit după ce a fost lovit brutal cu mașina. Presa israeliană a declarat că atacatorul a lucrat în zona industrială și a venit din satul Haris din apropiere.

Prim-ministrul desemnat Netanyahu a scris pe Twitter că „se roagă pentru pacea și liniștea celor răniți și pentru întărirea forțelor de securitate care operează în zonă”. Itamar Ben-Gvir, lider al partidului de extremă dreapta Otzma Yehudit (Puterea Evreiască), care încearcă să devină ministru al securității publice într-un guvern format de Netanyahu, a declarat că atacul a fost „un semnal de alarmă pentru viitorul guvern”.Legea pedepsei cu moartea pentru teroriști trebuie adoptată pentru a pune capăt terorismului. Numai o mână de fier va înlătura terorismul”, a scris el pe Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un palestinian a înjunghiat şi călcat cu maşina mai mulţi israelieni. Trei persoane au murit. Bărbatul a fost împuşcat şi ucis când încerca să fugă