Meniu
Search
x

VIDEO. Un piton lung de 3 metri iese din rafturile unui supermarket din Sydney: "Era la 20 de cm de fața mea”

Goana după cumpărături s-a transformat într-o operaţiune de salvare a unui piton lung de trei metri, pentru o femeie din Australia. Şarpele a fost văzut printre rafturile cu condimente ale unui supermarket din Sydney.

De Ovidiu Cojocaru la 18.08.2021, 11:27

În filmuleţul postat pe internet de Helaina Alati, care a devenit ulterior viral, se observă cum şarpele iese liniştit cu capul dintre cutiile de condimente aflate pe raftul supermarket-ului, transmite The Guardian. Colega ei care o însoţea în acel moment la cumpărături căuta printre mirodenii când a văzut reptila la doar câţiva centrimetri distanţă de ea. "Era la 20 de cm de fața mea. A vrut doar să ne salute", a scris femeia amuzată pe Facebook. Cele două transmit că iniţial şarpele era incolăcit în spatele produselor expuse. "Era acolo şi cu siguranţă zeci de oameni au trecut pe lângă el", a adăugat ea.

Ce este Pitonul Tapet

Înştiinţaţi cu privire la "vizitatorul" din magazinul lor, reprezentanţii supermarket-ului au reacţionat calm şi rapid pentru a securiza zona astfel încât clienţii să nu fie afectați. Femeia spune că nu este la prima întâlnire cu un şarpe. Ea a reuşit şi în trecut să scoată din propria locuinţă o reptilă pe care a eliberat-o în pădure. "Este norocos că am apărut eu. Poate altcineva s-ar fi sperit mult mai tare", a spus femeia care a descoperit pitonul.

Piton ”tapet” se găsesc în zonele de tufişuri şi în parcurile naţionale din Sydney, dar de cele mai multe ori nu pot fi văzuţi, dat fiind faptul că preferă să îşi facă apariţia doar pe timpul nopţii. "Pitonul tapet nu este la fel de răspândit în Sydney ca odinioară și, deși nu este considerat pe cale de dispariție, este sub presiunea distrugerii habitatului. Pitonii sunt non-veninoși, dar pot provoca o mușcătură dureroasă. Dinții se pot rupe și pot rămâne înfipți în victimă", transmite Muzeul Australian. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » VIDEO. Un piton lung de 3 metri iese din rafturile unui supermarket din Sydney: "Era la 20 de cm de fața mea”