Antena Meniu Search
x

India limitează exportul de făină, la o lună după ce a ridicat interdicția privind grâul

La nici o lună după ce au decis să ridice interdicția legată de exportul de cereale, autoritățile de la New Delhi au anunțat o măsură similară. De data aceasta, notează Reuters, guvernanții au decis să modifice politicile legate de comerțul cu făina de grâu.

de Redactia Observator

la 07.07.2022, 11:47

Decizia Indiei a dus la o creștere a cererii din partea statelor vecine
India se confruntă cu o creștere a prețurilor pentru produsele alimentare ca urmare a secetei extreme. - Profimedia

Mai exact, comercianții din India care vor să exporte făină de grâu trebuie să se adreseze autorităților înainte de a face acest lucru pentru a primi permisiunea pentru a face acest lucru. Această modalitate de a limita cantitatea care iese din țară vine pe fondul unei secete care a dus la creșteri record a prețurilor naționale.

Ca urmare a acestei decizii, cererea de făină de grâu a țărilor cu care se învecinează India a crescut foarte mult și asta pe fondul cu care acestea se confruntă în obținerea stocurilor necesare la prețuri reduse.

Autoritățile au anunțat că obligația exportatorilor de a solicita o aprobare intră în vigoare începând cu săptămâna viitoare, de pe 12 iulie.

Importurile de ulei de palmier, în creștere

Pe acelaşi subiect

Industria alimentară din India este extrem de dinamică în ultima perioadă, mai ales pe fondul secetei care a afectat producția națională, dar și a evoluțiilor internaționale, antrenate de conflictul din Ucraina.

După cum arată datele citate de Reuters, importurile de ulei de palmier, un înlocuitor al uleiului de floarea soarelui, urmează să ajungă la un maxim al ultimelor zece luni. Se ajunge la această situație pe fondul unei corecții a prețurilor și a deciziei autorităților din Indonezia de a relua exporturile.

Importurile de ulei de palmier ale Indiei în iulie ar putea ajunge la 700.000 până la 800.000 de tone, un nivel care nu a mai fost atins din septembrie 2021. "Uleiul de palmier a devenit foarte atractiv pentru cumpărătorii indieni după recenta scădere a prețurilor", a explică unul dintre dealeri, Sandeep Bajoria, directorul executiv al grupului Sunvin.

India cumpără ulei de palmier în principal din Indonezia, Malaezia și Thailanda, în timp ce uleiul de soia provine, în principal, din Argentina, Brazilia și Statele Unite. India importă ulei de floarea soarelui din Ucraina și Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » India limitează exportul de făină, la o lună după ce a ridicat interdicția privind grâul