Antena Meniu Search
x

Volga Maniacul, criminalul în serie care a omorât peste 25 de femei şi a terorizat Rusia, prins după 8 ani

Anchetatorii ruși susțin că l-au prins pe bărbatul responsabil de comiterea a mai mult de 25 de crime. Omul este cunoscut de ani de zile drept „maniacul Volga”.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.12.2020, 18:58

Crimă
Criminalul în serie care a omorât peste 25 de femei şi a terorizat Rusia fost prins - iStock | Getty Images
  • Marea majoritate a victimelor sale aveau peste 70 de ani.
  • Poliția a oferit în 2019 o recompensă de 30.000 de lire sterline pentru informații.

Bărbatul în vârstă de 38 de ani pe nume Radik Tagirov, a mărturisit un șir de 26 de omoruri asupra unor femei în vârstă, crimele sale terorizând Rusia între 2011 și 2012. El a fost identificat folosind probe ADN, amprente de pantofi, și alte dovezi găsite la locul crimelor, au declarat anchetatorii.

Tagirov își croise drum în apartamentele unor femei în vârstă care trăiau singure, prefăcându-se a fi electrician, instalator etc, păcălind de fiecare dată bătrânele să îi poftească înăuntru.

Odată ajuns în locuinţa acestora, el avea să îşi ucidă victimele prin ştrangulare folosindu-şi mâinile ori obiecte din apropiere, inclusiv un şorţ sau un şnur, potrivit dovezilor găsite la faţa locului.

Marea majoritate a victimelor sale aveau peste 70 de ani.

De multe ori și-a jefuit victimele, dar în unele cazuri a lăsat neatinse obiectele de valoare. A purtat mănuși și a sterilizat totul înainte de a pleca pentru a nu lăsa nicio urmă, spre disperarea anchetatorilor.

Crimele, majoritatea având loc între 2011 și 2012, au fost înfăptuite în mai multe orașe rusești, inclusiv Kazan, Samara, Tolyatti, Izhevsk, Ufa și altele. A devenit suspect şi pentru alte crime în Urali, deși numărul exact al victimelor sale nu a fost niciodată stabilit.

Criminalul în serie părea să fi dispărut după 2013, însă o crimă din 2017 a reînnoit temerile în rândul localnicilor şi l-a adus din nou în atenţia anchetatorilor, potrivit The Guardian

Poliția a oferit în 2019 chiar şi o recompensă de 30.000 de lire sterline pentru informații care să conducă la arestarea sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Volga Maniacul, criminalul în serie care a omorât peste 25 de femei şi a terorizat Rusia, prins după 8 ani