Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un rus susţine că a comis atacul cu maşină capcană după ce a fost recrutat de ucraineni să ucidă un ofiţer pentru 20.000 de $

Război în Ucraina. Agenţia de stat rusă RIA a publicat vineri o înregistrare video în care un cetăţean rus mărturiseşte că a comis atacul cu dispozitiv exploziv în care un ofiţer a fost rănit în maşina sa la Moscova, spunând că a acţionat în numele serviciului de securitate ucrainean SBU pentru o recompensă de 10-20.000 de dolari. Unele surse din presa rusă au relatat că una dintre victime este un ofițer GRU (serviciul de informaţii al armatei ruse)  Andrei Torgașov, șef adjunct al unui centru militar de telecomunicații, în timp ce altele susțin că ar fi un simplu militar care are același nume. 

de Redactia Observator

la 26.07.2024 , 14:42

Cotidianul Kommersant a scris miercuri că un ofiţer al serviciului de informaţii al armatei a fost rănit în explozia unei maşini-capcană în nordul Moscovei. Potrivit altor surse media, bărbatul rănit este un ofiţer obişnuit din cadrul armatei care ar fi fost vizat în urma unei confuzii de nume. 

Ministerul de Interne rus a anunţat miercuri că două persoane au fost rănite în explozie şi că autorităţile au deschis o anchetă.

Imagini surprinse cu camere de supraveghere au arătat un automobil Toyota Land Cruiser parcat lângă un complex rezidenţial, explodând într-o minge de foc.

Vezi și
Pe acelaşi subiect

Autorităţile turce au anunţat miercuri seara că au arestat un cetăţean rus suspectat de atacul de la Moscova. Suspectul a fost reţinut în oraşul Bodrum, unde venise cu avionul de la Moscova.

Vineri, serviciul federal de securitate rus FSB a emis un comunicat în care afirmă că bărbatul, căruia îi dă şi numele, Evgheni Serebriakov, a fost adus în Rusia şi predat anchetatorilor.

În înregistrarea publicată de RIA, care a fost editată în unele locuri pentru a elimina anumite referinţe, Serebirakov spune că a fost recrutat de serviciul ucrainean anul trecut şi i s-a cerut să omoare "un ofiţer".

El mai susţine că a strâns componentele necesare pentru a fabrica o bombă artizanală, la cererea persoanei de contact ucrainene, şi a plasat-o sub maşina ofiţerului, al cărui nume nu este precizat.

Serebirakov a mai spus că i s-au promis, în schimb, cetăţenia ucraineană şi o recompensă de 10-20.000 de dolari.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Un rus susţine că a comis atacul cu maşină capcană după ce a fost recrutat de ucraineni să ucidă un ofiţer pentru 20.000 de $