Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un senator american a sustinut un discurs de 13 ore in Congres

Un senator republican a incercat sa-i convinga pe colegii sai din Congres ca John Brennan nu trebuie sa fie confirmat in functia de director al CIA.

de Redactia Observator

la 07.03.2013 , 11:35

Rand Paul, senator de Kentucky, s-a folosit de acest prilej si pentru a protesta fata de lipsa de transparenta a administratiei Obama.

„Voi vorbi pana nu voi mai putea vorbi”, asa si-a inceput senatorul discursul de 13 ore. Senatorul li s-a adresat colegilor sai in timpul intalnirii in care trebuiau sa voteze numirea noului director al CIA. A vrut sa blocheze confirmarea acestuia in functie, dar a criticat si politicile lui Barack Obama privind folosirea dronelor.

Politicianul nu a facut pauza decat cateva momente, timp in care 12 colegi republicani i-au adresat cateva intrebari, relateaza Reuters. Pentru a-l putea intrerupe cuvantarea care nu se mai sfarsea, membrii Congresului puteau depune o motiune, ce avea nevoie de votul favorabil a 60 dintre cei 100 de senatori americani.

Articolul continuă după reclamă

Rand Paul s-a oprit, dupa 13 ore, dar votul a fost in favoarea lui John Brennan, nominalizat de presedintele Obama pentru pozitia de director al CIA.

Senatorul din Kentucky nu a batut recordul pentru lungimea unui discurs, acesta datnad din 1957, cand Strom Thurmond a aparat segregarea rasiala timp de 24 de ore si 18 minute.

Foto: www.paul.senate.gov

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Un senator american a sustinut un discurs de 13 ore in Congres