Antena Meniu Search
x

Video Un tânăr afgan a sfidat moartea și s-a agățat de un avion militar Boeing C-17 Globemaster, chiar înainte de decolare, în Kabul

Ies la iveală noi imagini înfiorătoare de pe Aeroportul Internațional din Kabul, acolo unde în cursul zilei de luni soldații americani au pierdut controlul timp de ore întregi. Sute de oameni au pătruns pe aerodrom, iar unii s-a agățat pur și simplu de fuselajul unui avion militar cargo Boeing C-17 Globemaster III, chiar înainte de decolare, în încercarea disperată de a fugi de talibani. Unul dintre ei s-a filmat cu telefonul, iar imaginile au ajuns pe Twitter.

de Redactia Observator

la 18.08.2021, 09:34

Un tânăr afgan a sfidat moartea și s-a agățat de un avion militar Boeing C-17 Globemaster, chiar înainte de decolare, în Kabul
Un tânăr afgan a sfidat moartea și s-a agățat de un avion militar Boeing C-17 Globemaster, chiar înainte de decolare, în Kabul - captură video Twitter

Încă nu se știe dacă afganul a supraviețuit zborului sau este unul dintre cei doi care au picat de pe aeronava C-17 Globemaster III, imediat după decolare. Pe imaginile publicate de Daily Mail se poate observa că tânărul nu este singurul agățat de fuselaj. Alături de el sunt alți indivizi ce par inconștienți de pericolul la care se expun, ținând cont că avionul de tip cargo zboară la 8.5 kilometri altitudine și poate atinge o viteză de croazieră de 830 de kilometri pe oră.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Afgan găsit mort în trenul de aterizare al unui avion militar Boeing C-17 Globemaster

De teama talibanilor, un afgan s-a strecurat în trenul de aterizare al unui avion militar Boeing C-17 Globemaster, fiind găsit mort la câteva ore după ce aeronava a decolat de pe Aeroportul Internațional din Kabul. Tragedia s-a petrecut în contextul în care au fost scene de haos pe Aeroportul Internațional din Kabul, în cursul zilei de luni, după ce sute de afgani au luat cu asalt aerodromul în speranța că vor prinde un ultim zbor.

Pe acelaşi subiect

O altă fotografie devenită virală pe Twitter arată haosul în care se face evacuarea din Afganistan. Circa 640 de afgani s-au îngrămădit într-un avion C-17, cu mult peste capacitatea aeronavei americane, în încercarea disperată de a scăpa de răzbunarea talibanilor. Oamenii sunt în principal colaboratori ai fostului regim de la Kabul sau pur și simplu persoane ce au fost în structurile de putere și care ar putea deveni țina insurgenților.

Statele Unite au pierdut Afganistanul în 10 zile. Talibanii sunt la putere

Nimeni nu îşi explică acum cum o forţă de doar câteva mii de oameni a reuşit să pună mâna atât de repede pe ţară. Sau cum de a fost posibil ca armata afgană se se dezintegreze în câteva zile. Mulţi arată acum cu degetul spre americani.

O altă întrebare de pe buzele tuturor - unde au greşit americanii în cei 20 de ani pe care i-au petrecut în Afganistan. Câteva răspunsuri le oferă militarii din SUA care au luptat acolo. Recunosc că forţele de securitate pe care le-au antrenat au fost alcătuite din oameni recrutaţi superficial. O altă greşeală - nu au consolidat instituţiile statului, iar asta s-a dovedit fatal.

Talibanii controlează toate căile de acces către aeroportul din Kabul

"Pasajul liber" promis de talibani, către Aeroportul Internațional din Kabul, pentru cei care vor să părăsească țara, pare a fi subminat de relatări privind femei și copii ce au fost bătuți în punctele de control ale talibanilor, scrie The Guardian.

Potrivit sursei citate, deși americanii controlează aerodromul și clădirile din jur, talibanii sunt cei care monitorizează și verifică persoanele ce vin către aeroport, iar unii au fost întorși din drum în anumite puncte de trecere. Există și relatări potrivit cărora un copil și o femeie au fost loviți la cap într-un astfel de punct de trecere controlat de talibani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un tânăr afgan a sfidat moartea și s-a agățat de un avion militar Boeing C-17 Globemaster, chiar înainte de decolare, în Kabul