Antena Meniu Search
x

Un tânăr, înnegrit de gelozie, şi-a ucis cu sadism fosta iubită, în faţa fiului ei de doar trei ani, în Anglia: "Dacă eu nu o pot avea, nimeni nu o va avea"

Un bărbat şi-a ucis cu sânge rece fosta iubită, în faţa copilaşului ei de doar trei ani. Orbit de furie pentru că femeia nu îl mai voia în viaţa ei, acesta a supus-o unor chinuri cumplite şi nu a încetat până nu şi-a dat ultima suflare. La final a răsuflat uşurat, spunând în faţa poliţiştilor: "Am câştigat"

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 10.06.2021, 20:14

În imagine: Perimetru înconjurat la faţa locului
Un tânăr, înnegrit de gelozie, şi-a ucis cu sadism fosta iubită, în faţa fiului ei de doar trei ani, în Anglia - Shutterstock

Charles Jessop, în vârstă de 29 de ani, a atacat-o pe Clare Nash, în vârstă de 33 de ani, cu sălbăticie în pragul uşii casei ei din Newmarket, Suffolk. Bărbatul a stat la pândă şi a aşteptat până când femeia a ajuns acasă. Crima teribilă a avut loc sub ochii fiului ei de trei ani, care a început să ţipe după ajutor, strigând: „Este Charlie, are un cuțit și o să-i taie capul mamei”.

"Pedepsită cu moartea" de fostul iubit 

Femeia a fost târâtă pe jos până în baie de Jessop, după ce l-a implorat: „Nu în fața copilului”. A înjunghiat-o în repetate rânduri până când i s-a rupt cuţitul, apoi a sugrumat-o în spatele uşii.

Colegul ei de casă, Peter Claringbold, care avea grijă de cel mic în lipsa mamei, a sunat de urgenţă la poliţie şi salvare când a auzit strigătele teribile. Bărbatul a ţinut telefonul ridicat în faţa uşii de la toaletă, încât dispecerul a putut să-l audă pe atacator urlând: „O să mori”, în timp ce o înjunghia.

La câteva minute după atacul din 16 ianuarie, forţele de ordine au ajuns la faţa locului, unde l-au găsit pe atacator plin de sânge, lângă fosta iubită care îşi dădea ultima suflare, spunând în repetate rânduri poliţiştilor: „Am câștigat”.

Cu două zile înainte, mai mulţi martori au povestit cum l-au surprins într-un local din apropiere vorbind despre planul său ucigaş. „O să-i tai gâtul, pentru că, dacă eu nu o pot avea, nimeni nu o va avea. Voi merge la închisoare și voi sta acolo pentru asta”, ar fi zis el.

Motivul pentru care bărbatul a recurs la gestul extrem

Motivul pentru care a recurs la gestul extrem a pornit de la momentul în care tânăra a refuzat o eventuală împăcare şi a început o relaţie cu un alt bărbat. A bombardat-o cu apeluri şi mesaje pentru a o implora să se întoarcă la el; i-a trimis 95 de sms-uri în ziua de Crăciun din 2019 şi alte 174 în următoarele patru zile, ameninţând-o că se va sinucide dacă nu o va vedea.

Femeia a chemat poliția de trei ori în cele șase săptămâni dinaintea morții pentru a raporta că o amenință, dar a refuzat să facă o plângere împotriva bărbatului. În ziua fatidică, fostul iubit a mers ep bicicletă până la casa ei, cu un cuţit de bucătărie, aşteptând-o să se întoarcă.

Poliţistul Mark Cotter l-a descris pe atacator ca fiind un bărbat „incredibil de periculos”, având condamnări anterioare pentru violenţă împotriva femeilor: „Acest inculpat a fost o bombă cu ceas ani buni. Pur și simplu era doar o chestiune de timp până când un suflet nefericit avea să îi apară în cale când avea să explodeze”

Cotter a menţionat că domnișoara Nash a strigat inclusiv că este însărcinată în timpul atacului, „într-o încercare disperată de a-l face să se oprească”; „El a batjocorit-o pentru asta, imitându-i pledoaria disperată în timp ce poliţiştii îl arestau”

O autopsie a dezvăluit că femeia nu era de fapt însărcinată, dar nu a fost declarată o cauză oficială a morţii, fie din cauza pierderii de sânge sau a strangulării.

A negat crima şi a susţinut că ar putea fi schizofrenic

Când a fost intervievat a doua zi de poliție, Jessop a susținut că suferea de anxietate și credea că ar putea fi schizofrenic. Descriind cum s-a enervat, a spus: „Uneori singurul mod în care pot face față este să-mi las furia să iasă afară”. Un psihiatru a concluzionat ulterior că nu există dovezi potrivit cărora ar avea schizofrenie, în schimb, s-a ajuns la concluzia că avea o formă de tulburare de personalitate care nu „explica motivul crimei”, a spus domnul Cotter.

Când a fost rugat de poliție să îşi justifice acțiunile sale, bărbatul a răspuns: „Bine, gata, fără comentarii”.

„Pur și simplu s-a înfuriat de respingerea hotărâtă a lui Clare Nash față de progresele sale nedorite și s-a enervat că avea o nouă relație. Acea furie alimentată de gelozie l-a determinat să o omoare pe Clare Nash într-un atac vicios, premeditat și laș în faţa casa ei” a adăugat poliţistul.

„Acesta a fost un atac vicios, premeditat asupra lui Clare Nash de către Charles Jessop, așa că este satisfăcător să vezi juriul că l-a găsit vinovat de acest act oribil. În timp ce justiția a fost asigurată pentru familia lui Clare, echipa de anchetă este extrem de conștientă că acest lucru nu o va aduce pe Clare înapoi la ei, iar durerea rămâne. Gândurile noastre sunt alături de familie în acest moment și aș dori să le mulțumesc pentru sprijinul acordat în timpul anchetei și procesului” a declarat Matthew Connick, inspector de poliție din Suffolk, ptorivit Daily Mail.

„Deși nimic nu o va întoarce pe Clare la noi, povara emoțională a fost diminuată știind că a fost făcută dreptate. A fost profund, profund iubită și ne va fi dor de ea” a spus tatăl tinerei mame, Brian Nash.

În faţa judecătorului din Ipswich Crown Court, Charles Jessop a negat crima, dar a fost găsit vinovat miercuri, după un proces care a durat mai bine de opt săptămâni. A fost arestat preventiv, urmând a fi condamnat în data de 16 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un tânăr, înnegrit de gelozie, şi-a ucis cu sadism fosta iubită, în faţa fiului ei de doar trei ani, în Anglia: "Dacă eu nu o pot avea, nimeni nu o va avea"