Antena Meniu Search
x

Una dintre cele mai populare destinaţii din Italia va avea propriul aeroport. Companiile aeriene cu care vor putea zbura turiştii

Una dintre destinaţiile de vis din Italia, vizitată de milioane de turişti an de an, va avea propriul aeroport. În curând, oamenii pot ajunge mai uşor să admire peisajele superbe din zonă.

de Redactia Observator

la 03.07.2024 , 16:12

Una dintre cele mai populare destinaţii din Italia va avea propriul aeroport. Companiile aeriene cu care vor putea zbura turiştii
Una dintre cele mai populare destinaţii din Italia va avea propriul aeroport. Companiile aeriene cu care vor putea zbura turiştii - Shutterstock

Aeroportul Salerno Costa d’Amalfi va fi renovat și deschis ca aeroport comercial. Zborurile de pe acest aeroport încep în iulie.

Peisajele de vis de pe Coasta Amalfi a Italiei atrag aproximativ cinci milioane de turiști pe an.

În prezent, cel mai simplu mod de a ajunge la orașe precum Amalfi și Positano este să zburați la aeroportul Napoli și apoi să luați trenul sau autobuzul, ceea ce necesită mult timp pentru a ajunge la destinația finală, scrie euronews.com.

Articolul continuă după reclamă

Cum poţi ajunge pe Coasta Amalfi în 2024

Pe acelaşi subiect

În acest an, călătorii vor putea ajunge pe Coasta Amalfi direct cu avionul. Aeroportul Salerno Costa d’Amalfi este situat la 45 de kilometri sud-est de orașul Amalfi. De asemenea, se află la 21 de kilometri de Salerno, care este folosit în prezent ca un alt punct de intrare pe Coasta Amalfi, unde vizitatorii ajung cu trenul sau cu autobuzele locale.

Acum, Salerno Costa d’Amalfi se va deschide din nou pentru servicii internaționale din vara acestui an. Pista a fost extinsă și se lucrează la un nou terminal de pasageri care va fi finalizat până în 2027.

Ce companii aeriene vor zbura pe Coasta Amalfi în 2024

Pe 11 iulie, compania aeriană spaniolă Volotea va lansa zboruri comerciale de pe Aeroportul Salerno Costa d’Amalfi (QSR). Compania a anunțat deja patru servicii care conectează coasta cu Cagliari, Verona și Catania în Italia și Nantes în Franța.

Zborurile Nantes și Cagliari vor începe în iulie, în timp ce Verona și Catania sunt programate să înceapă în septembrie.

EasyJet oferă, de asemenea, zboruri directe către și dinspre Salerno Costa d’Amalfi și aeroporturi precum Londra Gatwick și Basel.

Autoritățile spun că dezvoltarea va continua până în 2043, moment în care aeroportul speră să proceseze aproximativ șase milioane de pasageri pe an.

Proiectul a fost salutat de companiile din turism și ospitalitate de-a lungul coastei, dar există și îngrijorări cu privire la impactul creșterii numărului de vizitatori asupra infrastructurii și mediului natural al zonei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Stiri externe » Una dintre cele mai populare destinaţii din Italia va avea propriul aeroport. Companiile aeriene cu care vor putea zbura turiştii