Meniu
Search
x

Video Certificatul de vaccinare aduce mai multe privilegii. Cum va arăta viaţa după rapel

Până la sfârşitul acestei săptămâni ar trebui să avem o jumătate de milion de români care au beneficiat deja de ambele doze de vaccin. Iar aceştia se vor bucura de mai multe privilegii.

De Redactia Observator la 16.02.2021, 16:45
Vezi și

La restaurant, la dentist sau la concerte, cei imunizaţi vor avea prioritate sau reduceri. La nivel european, sunt discuţii despre un document universal, care să ateste vaccinarea. 

Viaţa după rapel are semne bune. Antreprenorii din Horeca au anunţat deja că vor oferi tratament special celor care şi-au administrat serul. La Braşov, proprietarii localurilor din centrul vechi continuă să dea reduceri celor care au adeverinţa de vaccinare.

Cristian Macedonschi, preşedintele Asociaţiei Smart City: „E o siguranţă în plus. Cei 10% nu sunt o pierdere pentru noi, poate nici un discount extraordinar pentru cei care vin, dar este un fel de a zice mulţumesc celor care sunt responsabili”.

Adio testare la consultaţii

Oana – reprezentant restaurant: „Cu buletinul de vaccinare şi buletinul. Pentru aniversări este, de fapt, acestă ofertă. Primesc un voucher de 50 de lei pentru fiecare invitat la o masă de 4 persoane”.

Şi stomatologii recunosc că stau mai liniştiţi dacă pe scaun li se aşează pacienţi vaccinaţi.

Cristian Irimia, medic stomatolog: „Da, există posibilitatea apariţiei unui confort psihic, dar mai degrabă e pentru pacient acel confort psihic”.

În clinicile noastre sunt foarte mulţi angajaţi care s-au vaccinat.

Cum mare parte din personalul medical e vaccinat, unele clinici private au eliminat deja testarea pacienţilor care vin la consultaţii. Şi, potrivit surselor Observator, pregătesc şi alte beneficii la finalul etapei a treia de vaccinare.

Testul Covid sau vaccinul ar putea fi biletul de intrare şi la ediţia aniversară a festivalului George Enescu din acest an. Doar că, tratamentul preferenţial pentru vaccinaţi şi eventualele restricţii la evenimente publice pentru cei care vor refuza imunizarea pot duce la o formă de DISCRIMINARE.

Csaba Ferenc Asztalos: „Orice astfel de condiţionare , limitare , care ating drepturi fundamentale, trebuie să fie justificate de un scop legitim. Scopul legitim poate fi cel ce ţine de asigurarea sănătăţii publice”.

Mai multe ţări vor paşaportul de vaccinare

Mai multe ţări susţin ideea introducerii unui paşaport de vaccinare. Documentul ar putea aduce privilegii turiştilor, dar şi restricţii celor care nu îl au, inclusiv localnicilor. Cipru şi Israel au anunţat deja că cetăţenii lor nu vor mai fi obligaţi la carantină, dacă prezintă dovada vaccinării.

Lars Ramme, ministrul danez al Turismului: „Suntem optimişti că vom avea o vară plină de bucurii, cu meciuri de fotbal, muzică. Vreau să mă urc în avion aşa că o să îmi activez paşaportul de vaccinare”.

Ministrul de externe britanic, Dominic Raab: „Nu crezi că va fi nevoie de un paşaport de vaccinare ca să intri în supermarket-uri sau ceva de genul? Această idee nu a fost exclusă de şi este luată în considerare”.

România e printre primele ţări din lume care a anunţat că persoanele vaccinate cu rapel nu vor mai fi obligate să stea în carantină la intrarea în ţară. Dar un document internaţional de vaccinare nu intră în calcul deocamdată.

Florin Cîţu, premierul României, a anunţat că nu se ia în considerare nici paşaportul şi nici certificatul de vaccinare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Certificatul de vaccinare aduce mai multe privilegii. Cum va arăta viaţa după rapel