Antena Meniu Search
x

Ungaria, primul stat din UE care începe, vineri, vaccinarea cu Sputnik. Viktor Orban: În fiecare zi care trece şi aşteptăm Bruxellesul, pierdem 100 de vieţi

Ungaria devine vineri prima ţară din Uniunea Europeană (UE) care foloseşte vaccinul rusesc împotriva covid-19 Sputnik V, a anunţat într-o conferinţă de presă obişnuită medicul-şef ungar Cecilia Muller.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 12.02.2021, 15:08

Premierul Ungariei, Viktor Orban
Premierul Ungariei, Viktor Orban - DPA Images / Zucchi-Enzo / Hepta
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

”Azi (vineri), începem să vaccinăm cu vaccinul Sputnik, în centre de vaccinare desemnate” de către autorităţi, a anunţat Cecilia Muller.

Ungaria a fost primul stat membru UE care a autorizat folosirea Sputnik V, luna trecută.

Ea a comandat două milioane de doze - care urmează să fie livrate în decurs de trei luni -, cu care se pot vaccina un milion de oameni.

Budapesta se află adesea în conflict cu Comisia Europeană (CE), pe tema dreptul de azil, şi a criticat în mai multe rânduri procesul de validare şi achiziţionare a vaccinurilor împotriva covic-19 de către Bruxelles, pe care premierul suveranist Viktor Orban îl consideră prea lent, scrie News.ro.

Guvernul ungar a fost de asemenea primul din rândul celor 27 care a aprobat, luna trecută, vaccinul Sinopharm, produs în China, şi a anunţat că a comandat cinci milioane de doze.

”Dacă Ungara începe să folosească vaccinul chinez (împotriva covid-19) Sinopharm în viitorul apropiat, peste 2,5 milioane de persoane vor putea să fie vaccinate până la Paşte”, a anunţat vineri, la radio, Viktor Orban.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

România nu va achiziţiona vaccinul Sputnik

Întrebat dacă România va achiziţiona vaccin din Rusia sau China, premierul Cîțu a declarat că nu vom face acest lucru şi că a fost trimisă o scrisoare, în urma unei întrebări adresate de Cominisia Europeană, iar ţara noastră şi-a arătat disponibilitatea de a produce vaccinul împotriva COVID-19 la Institutul Cantacuzino.

„Nu, România a avut o comunicare cu Comisia Europeană. Vom încerca să producem vaccinul în România, la Cantacuzino. Am trimis o scrisoare, în urma unei întrebări adresate de Comiisia Europeană, şi ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Vom vedea ce vaccin va fi produs, dar asta este varianta pe care mergem noi”, a declarat Florin Cîţu

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ungaria, primul stat din UE care începe, vineri, vaccinarea cu Sputnik. Viktor Orban: În fiecare zi care trece şi aşteptăm Bruxellesul, pierdem 100 de vieţi