Antena Meniu Search
x

Ungaria refuză să permită pe teritoriul său tranzitul de armament UE spre Ucraina. Ministru ungar: ”Nu vom fi atraşi în acest război”

Ungaria nu va trimite trupe sau armament în Ucraina şi nu va autoriza ca teritoriul său să fie tranzitat de arme letale, pentru a menţine securitatea în ţară, a afirmat ministrul de externe Peter Szijjarto, în timpul unei vizite în Kosovo.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.03.2022, 15:31

Ungaria refuză să permită tranzitul de armament spre Ucraina pe teritoriul său. Ministru ungar: ”Nu vom fi atraşi în acest război” - Profimedia Images

Guvernul ungar, care s-a bucurat de o relație strânsă cu Kremlinul în ultimul deceniu, a condamnat invadarea Ucrainei de către Rusia și a fost de acord cu sancțiunile europene. De asemenea, a aprobat activarea directivei europene pentru pace, un instrument care permite UE să finanțeze achiziționarea și livrarea de arme, scrie politico.eu.

”Motivul luării acestei decizii este acela că astfel de transporturi ar putea deveni ţinte ale unor acţiuni militare ostile şi (...) noi trebuie să asigurăm securitatea Ungariei (...) şi că nu vom fi atraşi în acest război”, a declarat Szijjarto, după întrevederea cu ministrul de externe al Kosovo, Donika Gervalla.

Budapesta a luat această decizie cu scopul de a asigura securitatea ungarilor atât în ţară, cât şi la frontiera cu Ucraina, justifică şeful diplomaţiei ungare.

Ungaria va furniza asistență umanitară Ucrainei

Pe acelaşi subiect

Totuși, Ungaria va furniza asistență umanitară – inclusiv alimente și apă – vestului Ucrainei, a menționat ministrul.  

Anunțul lui Szijjártó că Ungaria nu va permite tranzitarea armelor prin Ungaria a fost întâmpinat cu consternare de experții în securitate.

„În cazul unei escaladări a războiului, Ungaria are obligația de a se alătura forțelor NATO și de a se expune oricum la atacurile rusești”, a spus un fost oficial ungar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ungaria refuză să permită pe teritoriul său tranzitul de armament UE spre Ucraina. Ministru ungar: ”Nu vom fi atraşi în acest război”