Antena Meniu Search
x

Unul dintre americanii infectaţi cu Ebola a ajuns în SUA

Un avion sanitar l-a transportat sâmbătă pe medicul Kent Brantly, unul din americanii infectaţi cu Ebola în America.

Vezi și

 Un avion sanitar l-a transportat sâmbătă pe medicul Kent Brantly, unul din americanii infectaţi cu Ebola în America. De aici, acesta a fost dus rapid cu ambulanţa către Spitalul Universitar Emory, care este situat în afara orașului Atlanta, fiind unul dintre centrele medicale ce au capacitatea pentru a trata bolile contagioase precum ebola.

Clinica este echipată special pentru izolarea acestor bolnavi, a precizat organizaţia umanitară Samaritan Purse, pentru care lucrează medicul. Cel de-al doilea bolnav, Nancy Writebol, lucrător umanitar, va fi transferată în câteva zile. Anterior, preşedintele acestei asociaţii, Bruce Johnson, a declarat pentru CNN că nu are o evaluare nouă a stării de sănătate a doctorului Brantly, în vârstă de 33 de ani.

"Ultimul bilanţ de sănătate pe care îl am datează de vineri. Starea sa era atunci staţionară dar rămăsese foarte gravă", a adăugat el. Dar, a subliniat Johnson, "poate fi transportat şi a putut să se ridice, ceea ce este încurajator".

declarat încrezătoare că pot proteja publicul de orice risc de transmitere a acestui agent patogen foarte virulent, care se transmite prin contact direct cu fluidele corporale ale bolnavului, precum sânge sau sudoare.

Cei doi bolnavi au contractat virusul Ebola în Liberia, una dintre cele trei ţări care se confruntă cu o epidemie de o amploare fără precedent, responsabilă de moartea a 729 de persoane din cei 1.300 de bolnavi infectaţi începând din martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Unul dintre americanii infectaţi cu Ebola a ajuns în SUA