Antena Meniu Search
x

O fetita de doi ani din SUA a fost vindecata de SIDA

Premiera importanta in tratarea infectiei cu virusul HIV. O echipa de medici a reusit sa vindece, cu un tratament standard, un bebelus nascut seropozitiv. Cazul a fost prezentat, recent, in Statele Unite, iar rezultatele vor putea duce la un tratament pentru copiii infectati cu teribilul virus.

Vezi și

Medicii de la un spital din statul american Mississippi nu au stat pe ganduri cand le-a fost adus un bebelus de nici o zi, nascut de o mama seropozitiva. I-au administrat imediat un cocktail de 3 medicamente standard pentru copiii infectati cu HIV. Cazul fetitei era critic, pentru ca mama nici nu stia ca este seropozitiva.

Dupa 1 an si jumatate de tratament, copila si mama au disparut. Nu au mai venit la spital timp de 5 luni. Iar cand au reaparut, analizele au aratat minunea.

La 10 luni de la incetarea terapiei anti-retrovirale, copilul nu mai este sub tratament si ii merge foarte bine.

 “Probabil ca inceperea foarte timpurie a terapiei anti-retrovirale a prevenit formarea de rezervoare virale”, este de parere Deborah Persaud, doctor la Spitalul Pediatric “Johns Hopkins”. Cazul copilei din Statele Unite le da sperante inclusiv seropozitivilor din Romania.

“Ar fi ceva nemaipomenit sa iasa un tratament care nu doar sa aiba grija sa nu ajung eu in stadiul critic, ci sa vindece complet”, spune o pacienta infectata cu HIV.

Cazul este deja cunoscut si in lumea medicala, si printre specialistii care lucreaza cu persoane seropozitive. “Daca mama e seropozitiva, este normal ca si copilul sa fie seropozitiv in primii 2 ani de viata. Acest caz este, pur si simplu, un caz fericit in care copilul nu a luat infectia de la mama”, spune Carmen Ciulea, Fundatia “Alaturi de voi”.

Bebelusul ar fi primul pacient cu HIV care se vindeca prin tratament standard.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » O fetita de doi ani din SUA a fost vindecata de SIDA