Antena Meniu Search
x

Update! Viitorul Europei se decide la summit-ul NATO

Summit-ul NATO din Ţara Galilor continuă astăzi cu o nouă rundă de discuţii importante

Vezi și

Summit-ul NATO din Ţara Galilor continuă astăzi cu o nouă rundă de discuţii importante

Spectacolul aerian a dat startul zilei decisive din cadrul alianţei. Avioanele au survolat Golful Cardiff de dimineaţă, timp de 15 minute. Piloţi din nouă ţări membre NATO au făcut demonstraţia, care a fost urmărită îndeaproape de şefii de state din de guverne.

Ucraina, Afganistanul şi viitorul alianţei NATO sunt principalele subiecte pe agenda politicienilor şi diplomaţilor participanţi. Aseară, temele cruciale au fost abordate într-un cadru mai relaxat şi departe de ochii şi urechile presei, în cadrul unui dineu oficial.

Preşedintele României Traian Băsescu a părut izolat de liderii NATO, la reuniunea de la Castelul Cardiff. În timp ce ceilalţi şefi de stat şi de guvern se grupau la discuţii, Băsescu mergea singur spre locul unde se ţinea dineul. La un moment dat a fost bătut totuşi pe spate de liderul SUA, Barack Obama.

Desigur, summit-ul se desfăşoară în condiţii de securitate excepţionale. Zona unde se desfăşoară reuniunea la care iau parte liderii statelor din Alianţă s-a transformat într-o fortăreaţă.

Summit-ul NATO este găzduit de cel mai luxos complex hotelier din Ţara Galilor, Celtin Manor. Imensul domeniu este înconjurat de 20 de kilometri de garduri de securitate şi survolat în permanenţă de avioane şi elicoptere militare ale Alianţei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Update! Viitorul Europei se decide la summit-ul NATO