Antena Meniu Search
x

Uraganul Laura a făcut prăpăd în Louisiana şi Texas. Cel puțin șase morți și sute de mii de case afectate

Cel puțin șase oameni au murit, între care un copil de 14 ani, și peste 800.000 de rămas fără electricitate, după ce Uraganul Laura a lovit cu putere statele americane Louisiana şi Texas, informează CNN.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 28.08.2020, 09:08

Uraganul Laura a făcut prăpăd în Louisiana şi Texas. Cel puțin șase morți și sute de mii de case afectate
Distrugeri provocate de Uraganul Laura - Profimedia Images | ABC13 Houston
  • Uraganul Laura a pierdut din intensitate, însă rămâne în continuare periculos
  • Maşini şi acoperişuri au fost luate pe sus, iar forţa vântului a spart geamurile

Furtuna deosebit de puternică ce s-a îndreptat spre Golful Mexic a adus rafale de vânt de 100 km/h, care au afectat sute de mii de case. Departamentului de Sănătate al statului Louisiana a anunţat că două dintre victime s-au aflat în oraşele din Calcasieu, în timp ce au existat şi victime în oraşele Acadia, Allen, Jackson şi Vernon. Persoanele care au decedat au vârste cuprinse între 14 şi 68 de ani, transmite sursa citată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cel puţin 806.828 de americani au rămas fără energie electrică în Louisiana şi Texas. De altfel, în Louisiana au fost înregistrate cele mai mari pene de curent, peste 615.000 de locuinţe fiind afectate.

Uraganul scade în intensitate, 

Meteorologii vin însă cu veşti bune. Uraganul Laura a slăbit din intensitate în ultimele ore şi a ajuns la nivelul unei furtuni tropicale, cu vânturi de 100 km/h, potrivit celei mai recente actualizări a Centrului Naţional de Uragane.

Furtuna, care a devenit un uragan marţi dimineaţă, a trecut printr-o perioadă de intensificare rapidă şi a ajuns până la categoria 4 înainte de a începe să scadă. Uraganul Laura este localizat în prezent peste nordul Louisianei şi va intra în statul american Arkansas, dar va continua să slăbească în intensitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Uraganul Laura a făcut prăpăd în Louisiana şi Texas. Cel puțin șase morți și sute de mii de case afectate