Antena Meniu Search
x

Urs, făcut aproape knock out de o bunicuţă din SUA. Femeia voia să-şi salveze câinele

Clipe de groază pentru o femeie din statul american Maine. Lynn Kelly, în vârstă de 64 de ani, lucra în grădina din spatele casei, când a dat nas în nas cu un urs, potrivit CNN.

de Redactia Observator

la 03.07.2023, 09:57

Urs, făcut aproape knock out de o bunicuţă din SUA. Femeia voia să-şi salveze câinele
Urs, făcut aproape knock out de o bunicuţă din SUA. Femeia voia să-şi salveze câinele - CNN

Femeia povesteşte că se afla în curtea din spatele casei, când câinele a început să latre şi a fugit înspre pădure. Americanca a povestit că atunci când patrupedul s-a întors, a observat că era urmărit de un urs. 

"M-am dus după el şi l-am tot chemat să vină înapoi. Când, în sfârşit, a venit alergând, în spatele lui se afla un urs. M-am uitat la animal, el la mine, cred că ne-am speriat unul de altul", povesteşte Kelly.

Departamentul Pescuit și al Faunei Sălbatice a transmis că femeia a fost extrem de curajoasă. N-a stat pe gânduri şi a lovit ursul în bot. Animalul, însă, a muşcat-o de mâna dreaptă. Kelly a reuşit să sune la 911, iar medicii i-au tratat rana la spital. 

Autorităţile au transmis că au pus două capcane vii pentru a încerca să captureze animalul, menționând că a fost văzut în zilele anterioare mâncând semințele păsărilor în curțile vecinilor.

Oamenii legii i-au îndemnat pe locuitorii din Maine să „păstreze distanța” dacă văd un urs și „să nu-l încolţească sau să-l agite”. Proprietarii de câini ar trebui să-și plimbe câinii cu lese neretractabile și să nu-şi rişte viaţa inutil.

Se estimează că există între 24.000 și 36.000 de urși negri în Maine. Departamentul spune că apelurile legate de urși tind să crească în timpul primăverii și verii, când animalele distrug spaţiile unde oamenii obişnuiesc să lase hrană pentru păsări sau intră în gunoiul oamenilor. Cele mai multe "întâlniri" cu urșii pot fi evitate prin „eliminarea surselor de hrană din jurul caselor”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Urs, făcut aproape knock out de o bunicuţă din SUA. Femeia voia să-şi salveze câinele