Pățania unui văcar din Ucraina care a trecut ilegal granița să-și caute vitele „emigrate” în Republica Moldova

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 18.06.2020, 09:27.
Actualizat: 18.06.2020, 09:36

Un văcar din Ucraina s-a ales cu amendă după ce a trecut ilegal frontiera cu Republica Moldova, crezând că acolo i-au fugit două vaci pe care le păștea în apropierea graniței.

Un văcar din Ucraina a trecut ilegal granița să-și caute vacile „emigrate” în Republica Moldova

Un văcar din Ucraina a trecut ilegal granița să-și caute vacile „emigrate” în Republica Moldova

border.gov.md

Bănuind că vitele sale s-au rătăcit și n-au putut ajunge altundeva decât peste graniță, văcarul din satul ucrainean Dănceni a mers să le caute și a trecut ilegal în țara vecină.

Polițiștii de frontieră din Republica Moldova au observat ucraineanul care alerga spre linia frontierei de stat, către satul Ștefănești și, la aproximativ 700 metri de la linia frontierei moldo-ucrainene, echipajul poliției l-a reținut pe bărbatul de 58 de ani, scrie agora.md.

El le-a spus că e văcar din Dănceni și și-a pierdut două vaci din cireadă, așa că a mers să le caute în direcția Republicii Moldova. Ucraineanul s-a ales cu dosar penal pentru trecerea ilegală a frontierei.

Povestea nu se oprește însă aici. Un văcar moldovean găsise vacile ucraineanului și le luase în cireada sa, fără a spune nimănui, dar polițiștii au descoperit „însușirea ilegală” a vacilor ucrainene.

În cele din urmă, ucraineanul a fost predat autorităților din țara sa, iar pe numele cetățeanului moldovean s-a întocmit dosar penal.

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.