Antena Meniu Search
x

Pățania unui văcar din Ucraina care a trecut ilegal granița să-și caute vitele „emigrate” în Republica Moldova

Un văcar din Ucraina s-a ales cu amendă după ce a trecut ilegal frontiera cu Republica Moldova, crezând că acolo i-au fugit două vaci pe care le păștea în apropierea graniței.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.06.2020, 09:36

Un văcar din Ucraina a trecut ilegal granița să-și caute vacile „emigrate” în Republica Moldova
Un văcar din Ucraina a trecut ilegal granița să-și caute vacile „emigrate” în Republica Moldova - border.gov.md
  • Văcarul din satul ucrainean Dănceni a trecut ilegal granița în țara vecină să-și caute vacile.
  • Ucraineanul s-a ales cu amendă și a fost predat autorităților din țara sa.

Bănuind că vitele sale s-au rătăcit și n-au putut ajunge altundeva decât peste graniță, văcarul din satul ucrainean Dănceni a mers să le caute și a trecut ilegal în țara vecină.

Polițiștii de frontieră din Republica Moldova au observat ucraineanul care alerga spre linia frontierei de stat, către satul Ștefănești și, la aproximativ 700 metri de la linia frontierei moldo-ucrainene, echipajul poliției l-a reținut pe bărbatul de 58 de ani, scrie agora.md.

El le-a spus că e văcar din Dănceni și și-a pierdut două vaci din cireadă, așa că a mers să le caute în direcția Republicii Moldova. Ucraineanul s-a ales cu dosar penal pentru trecerea ilegală a frontierei.

Povestea nu se oprește însă aici. Un văcar moldovean găsise vacile ucraineanului și le luase în cireada sa, fără a spune nimănui, dar polițiștii au descoperit „însușirea ilegală” a vacilor ucrainene.

În cele din urmă, ucraineanul a fost predat autorităților din țara sa, iar pe numele cetățeanului moldovean s-a întocmit dosar penal. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Pățania unui văcar din Ucraina care a trecut ilegal granița să-și caute vitele „emigrate” în Republica Moldova