Antena Meniu Search
x

Video Vaccinarea cu AstraZeneca, suspendată parțial sau total în mai multe țări europene

Pe lângă România, alte 10 ţări europene suspendă, parţial, sau total vaccinarea cu serul anti Covid produs de Oxford AstraZeneca. Inclusiv Bulgaria, unde o femeie a murit noaptea trecută, la scurt timp după ce a fost vaccinată. Sunt cel puţin trei loturi de vaccin verificate în acest moment în legătură cu moartea suspectă a mai multor persoane.

de Redactia Observator

la 12.03.2021, 19:33

Vezi și
  • Cel puţin trei loturi de vaccin AstraZeneca sunt verificate în mai multe țări europene în legătură cu moartea suspectă a mai multor persoane, după vaccinare.

De 24 de ore, Italia este în alertă maximă. Carabinierii confiscă, în toate colţurile ţării, dozele de vaccin rămase din lotul ABV2856. Caută răspuns pentru moartea a trei oameni vaccinaţi cu acest ser. Stefano Paterno avea 38 de ani. A făcut infarct la câteva ore după ce a primit vaccinul. La fel şi Giuseppe Maniscalco, carabinier de 54 de ani. David Villa era poliţist. Decesul a apărut la 12 zile distanţă de vaccinare. După hemoragii cerebrale succesive şi tromboză venoasă. 

În peninsulă, cercetarea a fost extinsă şi asupra altor 2 persoane, imunizate cu doze dintr-un alt lot.

Dr. Paul Hunter, profesor universitar de medicină UK: ”În majoritatea cazurilor, aceste îngrijorări se dovedesc a fi total nefondate. Dar nu te poţi baza numai pe asta şi trebuie făcute cercetări”.

Mai multe țări au oprit total sau parțial vaccinarea cu AstraZeneca

Cel puţin 10 ţări investighează potenţiale probleme de coagulare produse de vaccinarea cu serul AstraZeneca.

Patru state, inclusiv Bulgaria, au stopat total administrarea vaccinului anglo-suedez după ce au primit doze dintr-un alt lot controversat. Două persoane, una în Austria, alta în Danemarca, au murit la scurt timp după ce au fost vaccinate. Până la terminarea anchetei, OMS şi Agenţia Europeană a Medicamentului recomandă continuarea vaccinării.

Olivier Veran, ministrul Sănătăţii din Franţa: ”5 milioane de doze au fost administrate europenilor, şi 30 de oameni au avut probleme de coagulare. În raportul riscuri beneficii, avantajele vaccinării cu acest ser sunt considerate superioare riscurilor în această etapă”.

Serul anti-Covid Oxford-AstraZeneca are la bază un adenovirus, o versiune atenuată a virusului gripal, preluată de la cimpanzei. Peste 70 de ţări l-au aprobat până în prezent, mai puţin Statele Unite. Uniunea Europeană i-a dat undă verde pe 29 ianuarie, dar campania de inoculare nu a fost lipsită de controverse.

De la eficienţa în cazul persoanelor peste 65 de ani până la severitatea efectelor secundare, vaccinarea cu serul britanico-suedez a întâmpinat numeroase obstacole.

4 vaccinuri aprobate în UE: Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson

Până în prezent, Uniunea Europeană a aprobat folosirea a 4 vaccinuri, inclusiv serul Johnson&Johnson care se administrează într-o singură doză.

Speranţe mari în lupta cu pandemia vin şi dinspre compania Novavax. Un studiu publicat ieri arată că serul anti-COVID produs de americani are o eficienţă de 96 la sută asupra tulpinii originale şi 86 la sută asupra tulpinii britanice, predominantă şi în România. Vaccinul Novavax este în etapa de evaluare la nivelul Uniunii Europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Vaccinarea cu AstraZeneca, suspendată parțial sau total în mai multe țări europene