Antena Meniu Search
x

''Vaccinaţi-vă şi câştigaţi milionul!''. Statul Ohio anunță o loterie specială pentru a-i încuraja pe oameni să se vaccineze

Guvernatorul statului Ohio, Mike DeWine, a dezvăluit un nou sistem de loterie. Acesta vrea să ofere un milion de dolari pe săptămână, pentru cinci persoane ale căror nume vor fi extrase pe rând, astfel încât să îi încurajeze pe oameni să se vaccineze.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 14.05.2021, 16:05

Statul Ohio anunță o loterie specială pentru a-i încuraja pe oameni să se vaccineze
Statul Ohio anunță o loterie specială pentru a-i încuraja pe oameni să se vaccineze - Profimedia Images

Adulții care au avut cel puțin o doză de vaccin vor fi înregistrați automat la extragere în fiecare săptămână, în timp ce minorii vor putea câștiga burse universitare complete. Mişcarea a fost luată în calcul pentru a depăși ezitarea oamenilor cu privire la vaccin. Banii vor proveni din fonduri federale de ajutor pentru pandemie.

Guvernatorii şi oficialii din domeniul sănătății, dar și liderii comunității vin cu stimulente creative pentru a obține un număr mai mare de doritori în ceea ce priveşte campania de imunizare. Aici sunt incluse stimulente în numerar și călătoriile gratuite.

Începând cu data de 26 mai, adulții care au primit cel puțin o doză de vaccin pot participa la loterie. Autorităţile locale vor oferi câte un premiu de 1 milion de dolari în fiecare miercuri, timp de cinci săptămâni.

Tot aleatoriu, statul va oferi, de asemenea, cinci burse complete de patru ani în cadrul Universități publice din Ohio - școlarizare, cameră și masă, plus cărți - pentru tinerii vaccinați, dar care au sub 18 ani, potrivit Daily Mail

Pe acelaşi subiect

Decizia guvernatorului stă sub semnul întrebării

Reprezentantul statului Emilia Sykes, cel mai înalt democrat al Camerei, a pus sub semnul întrebării utilizarea fondurilor federale. ''Folosirea a milioane de dolari din fonduri de ajutor pentru loterie reprezintă o gravă utilizare abuzivă a banilor ca răspuns la această criză aflată în curs'', a declarat ea.

Guvernatorul DeWine a recunoscut destinaţia neobișnuită a stimulentelor financiare. "Știu că unii ar putea spune: DeWine, ești nebun! Această idee de a oferi un milion este o risipă de bani. Dar adevăratul eşec, atunci când vaccinul este disponibil, este o viață pierdută din cauza COVID-19'', a mai spus guvernatorul.

Casa Albă și Departamentul Trezoreriei nu au avut niciun comentariu imediat cu privire la planul guvernatorului. Toate restricţile împotriva Covid-19 din Ohio, cu excepția celor care se aplică la casele de îngrijire medicală și la alte facilități de îngrijire pe termen lung, se vor încheia pe data 2 iunie, a mai anunțat republicanul în timpul discursului. Cu toate acestea, DeWine a menționat că magazinele și companiile ar putea să le solicite în continuare clienților să poarte mască de protecţie sanitară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » ''Vaccinaţi-vă şi câştigaţi milionul!''. Statul Ohio anunță o loterie specială pentru a-i încuraja pe oameni să se vaccineze