Antena Meniu Search
x

Vaccinul anti-Covid de la Pfizer/ BioNTech, nerecomandat persoanelor cu alergii puternice

Persoanele cu antecedente de reacții alergice semnificative nu ar trebui să primească vaccinul anti-Covid dezvoltat de  Pfizer-BioNTech, anunță Agenția de Reglementare pentru Medicamente și Produse Medicale din Marea Britanie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 09.12.2020, 15:26

Vaccinul anti-Covid de la Pfizer-BioNTech, nerecomandat persoanelor cu alergii puternice
Vaccinul anti-Covid de la Pfizer-BioNTech, nerecomandat persoanelor cu alergii puternice - Profimedia Images
  • Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat vaccinul coronavirus Pfizer / BioNTech, pentru utilizare pe scară largă.
  • Studiile au arătat că vaccinul dezvoltat de Pfizer / BioNTech oferă o protecție de până la 95% împotriva bolii Covid-19.

Avertismentul a fost lansat la o zi după ce Marea Britanie a început campania de vaccinare și două persoane, angajați ai sistemului de sănătate, au avut deja reacții alergice la vaccin.

Oficialii din Sănătate transmit că precauția îi vizează pe cei care se știu cu reacții alergice la medicamente, alimente sau alte vaccinuri, scrie BBC.

În ambele cazuri existau antecedente de alergii grave

Ambele persoane cu reacții alergice la vaccinul Pfizer-BioNTech aveau antecedente de alergii grave și dețineau autoinjectoare Epipen cu adrenalină.

În prezent, „ambele persoane se recuperează bine”, a anunțat profesorul Stephen Powis, director medical în cadrul Serviciului Național de Sănătate.

Potrivit oficialului britanic, cele două persoane au avut o reacție anafilactoidă, care tinde să implice o erupție pe piele, senzație de respirație îngreunată și o scădere a tensiunii arteriale. A nu se confunda cu anafilaxia, care poate fi fatală.

Avertismentul a fost transmis în întreaga țară, după ce câteva mii de persoane au fost deja vaccinate, marți, în prima zi a lansării în Marea Britanie a vaccinului anti-Covid-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Vaccinul anti-Covid de la Pfizer/ BioNTech, nerecomandat persoanelor cu alergii puternice