Vaccinul împotriva COVID, tot mai aproape de finalizare

De Redactia Observator.
Publicat: 27.10.2020, 07:46.
Actualizat: 27.10.2020, 11:32

Speranţele sunt tot mai mari în lupta cu noul coronavirus. Vaccinul dezvoltat la Universitatea Oxford dă rezultate bune şi în cazul persoanelor considerate cele mai vulnerabile: bătrânii şi cei care suferă de boli cronice. Primele doze ar putea fi disponibile până la sfârşitul anului.

Vaccinul AstraZeneca dezvoltat de Universitatea Oxford dă rezultate şi în cazul persoanelor care prezintă un risc ridicat în faţa noului coronavirus.

Un studiu arată că tratamentul a determinat eliberarea de anticorpi şi la oamenii cu diverse boli şi cu vârsta de peste 55 de ani. Totodată vaccinul produce un răspuns imun şi la tineri. Vestea bună este că un tratament pare tot mai aproape.

Nu este pentru prima dată când expertul imunolog, Anthony Fauci, susţine că un vaccin va fi gata până la finalul acestui an.

Anthony Fauci, imunolog american: Cred că la finalul acestui an o să ne simţim confortabili să avem un vaccin sigur.

În Marea Britaniei, autorităţile au anunţat că personalul medical va fi vaccinat înainte de Sărbătorile de iarnă. Vaccinul AstraZeneca este în faza a treia de testare.

Dezvoltatorii tratamentului spun că ar putea fi finalizat la sfârşitul lunii decembrie, iar în primăvara anului 2021 ar urma să fie lansat pe piaţă, la preţul de 2,5 euro.

Andrew Pollard, director vaccin Oxford: Este foarte important că vedem răspunsul imun pe care ni-l dorim şi anticorpii care pot neutraliza virusul.

Şi în Statele Unite dezvoltarea unui vaccin evoluează. Pfizer a început testarea celor mai tineri voluntari încă de săptămâna trecută. Cel mai mic are 12 ani. Testarea ar urma să se facă pe 3 mii de tineri. Cu toate acestea, există şi persoane care nu sunt de acord ca vaccinul să fie testat pe copii.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.