Antena Meniu Search
x

Văduvele soldaţilor ruşi nu cred ororile comise de aceștia în Ucraina. "Toată lumea este împotriva noastră"

În timp ce apar tot mai multe informații legate de atrocitățile comise de soldații ruși în Ucraina, într-un război neprovocat, în Rusia, realitatea este alta. Soldații morți în luptele din țara vecină sunt înmormântați ca niște eroi. Moscova insistă că „operațiunea militară este inevitabilă și alegerea corectă” și neagă că ar ucide civili. Pe de altă parte, ONU condamnă invazia rusească, iar NATO adună dovezi pentru a-l trage la răspundere pe Putin pentru crime de război.  

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:15

Văduvele soldaţilor ruşi nu cred ororile comise de aceștia în Ucraina. "Toată lumea este împotriva noastră"
Văduvele soldaţilor ruşi nu cred ororile comise de aceștia în Ucraina. "Toată lumea este împotriva noastră" - BBC / Twitter

În Stavropol, în cimitir au fost săpate noi rânduri de morminte. Fiecare movilă de pământ este acoperită de coroane de flori, steaguri și embleme ale armatei ruse. Pe crucile de lemn sunt lipite portretele soldaților morți în “operațiunea militară specială” declanșată de Vladimir Putin în Ucraina, scrie BBC.

Un soldat vizitează mormântul camaradului său. “A fost ca un tată pentru mine și ceilalți băieți. Îl iubim, îl respectăm și îl jelim”, mărturisește Dmitri. 

În timp ce Rusia este condamnată pentru atrocitățile comise în Ucraina, Dmitri și mulți alții ca el, resping acuzțiile. “Nu cred aceste informații false. Niciodată nu o să le cred. Îl știu pe Serghei, el ne-a învățat cum să ne purtăm. Am încredere în camarazii mei și în armata mea. Nu ar face niciodată așa ceva”. 

Siguranța că Rusia are dreptate, iar Vestul greșește în privința ororilor de pe frontal ucrainean, își are rădăcina în anii de propagandă din media rusească. Kremlinul controlează presa și televiziunea pentru a-și convinge cetățenii că “trăiesc într-o fortăreață înconjurată de dușmani – NATO, American, Marea Britanie, UE”.

Văduva lui Serghei, la fel ca și Dmitri, neagă orice acuzație legată de ororile comise de soldații ruși în orașele ucrainene. “Știu că toată lumea este împotriva noastră. Acuză Rusia de orice”. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Văduvele soldaţilor ruşi nu cred ororile comise de aceștia în Ucraina. "Toată lumea este împotriva noastră"