Antena Meniu Search
x

Varianta "super-mutantă" din Africa de Sud a ajuns în Europa: prima ţară în care au fost confirmate două cazuri de infectare

Noua tulpină de coronavirus, descoperită în Africa de Sud şi Botswana, a ajuns şi în Europa. Belgia este prima ţară europeană unde au fost confirmate cazuri de îmbolnăvire cu noua tulpină.

de Redactia Observator

la 26.11.2021, 15:57

Varianta "super-mutantă" din Africa de Sud a ajuns în Europa: prima ţară în care au fost confirmate două cazuri de infectare
- Profimedia

Potrivit DailyMail, Belgia are deja doi pacienţi infectaţi cu noua tulpină de coronavrus. Ministrul Sănătăţii din Belgia, Frank Vandenbroucke, spune că primul pacient infectat cu tulpina B.1.1.529 este o persoană care s-a întors pe 22 noiembrie din străinătate şi a fost testată la intrarea în ţară. Epidemiologul şef al Belgiei a făcut un anunţ şi mai îngrijorător. Potrivit acestuia, noua formă de Covid-19 "se plimbă" deja prin Europa, dar deocamdată situaţia poate fi ţinută sub control.

Belgia nu este singura ţară europeană în care este confirmată varianta B.1.1.529. Şi Israelul a confirmat că are o persoană infectată cu noua tulpină, iar premierul Naftali Bennett a declarat vineri că se află „în pragul stării de urgență” în ceea ce privește noua variantă și că „va acționa rapid, puternic și imediat”. De asemenea, toţi pasagerii un zbor care se întoarceau din Cape Town au fost opriţi pe aeroportul din Amsterdam şi nu li s-a dat voie să intre în ţară până nu vor fi efectuate toate testele.

Europa se închide în faţa tulpinii B.1.1.529

Europa încearcă să ia măsuri de protecţie cât mai severe pentru ca noua variantă de coronavirus să nu se suprapună peste valul 4 al pandemiei. Astfel, Franţa a suspendat de urgenţă toate sosirile din şapte ţări.

Germania urmează să adopte o politică similară şi să nu accepte intrarea pe teritoriul său a călătorilor străini care vin din Africa de Sud. De asemenea, Italia va interzice venirile din Africa australă, o decizie pe care Comisia Europeană vrea, de altfel, să o impună la nivelul întregii Uniuni Europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Varianta "super-mutantă" din Africa de Sud a ajuns în Europa: prima ţară în care au fost confirmate două cazuri de infectare