Antena Meniu Search
x

Video Vestul Europei se topeşte. Canicula face ravagii în Franța și Spania, în timp ce Grecia se confruntă cu inundații

Un val de aer cald venit din Africa, a adus temperaturi record pentru această perioadă în Franţa şi Spania, unde termometrele au arătat şi peste 40 de grade Celsius. Pârjolul va veni şi peste noi. Luni, temperaturile vor trece de 30 de grade în aproape toată ţara. Cel mai cald va fi în vest, unde termometrele pot depăşi 34 de grade Celsius.

de Redactia Observator

la 15.06.2022, 20:44

Vezi și

Ventilatoare, şepci, umbrele sau fântânile de pe stradă. Sunt soluţiile la care au apelat francezii pentru a se răcori. Niciodată de când se fac măsurători nu au mai avut un început de vară atât de cald. 41 de grade au arătat la prânz termometrele în mai multe oraşe şi aproape toată ţara a fost sub coduri roşii şi portocalii de caniculă.

S-au înregistrat 42° C la jumătatea lunii iunie. Din spusele meteorologilor, astfel de temperaturi nu s-au mai înregistrat.În sudul ţării o tornadă de foc s-a iscat din senin şi a ameninţat să pârjolească totul în jur. Vârtejul s-a disipat însă rapid, fără a provoca pagube însemnate.

"Nu vom ieşi afară în miezul zilei, vom încerca să bem multă apă, să pornim aparatele de aer condiţionat şi să ieşim când este mai răcoare. Într-adevăr,  Aceste temperaturi ne îngrijorează şi vorbim aici de ultimii 60 de ani în care nu s-au înregistrat astfel de temperaturi. Cred că de vină sunt schimbările climatice."

Vreme extremă pe întreg globul

Pe acelaşi subiect

Canicula a venit prea devreme şi pentru spanioli. 43 de grade au fost în Sevilla. Termometrele nu au mai indicat asemenea valori din 1981. Asta după ce luna mai a fost cea mai fierbinte din ultimii 100 de ani.

În Madrid oamenii s-au răcorit în fântâni sau la piscină. Diana Lamana: "Este dificil să faci față căldurii din Madrid. Nu există prea multă umbră și este foarte mult asfalt."

Grecilor, în schimb, inundaţiile le dau bătăi de cap. După o ploaie torenţială, străzile din Salonic s-au umplut de apă, care a ajuns până la jumătatea maşinilor.

De cealaltă parte a Oceanului Atlantic, americanii au parte de incendii, caniculă şi inundaţii în acelaşi timp. Parcul Yellowstone a fost închis pentru prima oară în ultimii 34 de ani după ce a fost devastat de inundații fără precedent. 10.000 de oameni au fost evacuaţi şi zeci de case au fost luate de ape.

În statele Arizona şi California pompierii încearcă să potolească incendiile de vegetaţie, care nu mai contenesc. Focul a făcut scrum deja aproape 10.000 de hectare de vegetaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Vestul Europei se topeşte. Canicula face ravagii în Franța și Spania, în timp ce Grecia se confruntă cu inundații