Antena Meniu Search
x

VIDEO. Novak Djokovic a aterizat în Serbia. Jucătorul care a împărțit lumea în două tabere, primit ca un erou național acasă

Novak Djokovic a sosit luni în Serbia natală, după ce a fost expulzat din Australia pentru că nu a fost vaccinat împotriva COVID-19, relatează AP. Sârbii și mulți fani internaționali i-au fost alături pe tot parcursul acestui scandal, dar episodul i-a adus și foarte multe critici din jurul lumii.

de Redactia Observator

la 17.01.2022, 14:19

Vezi și

Telenovela lui Novak Djokovic în Australia a avut ecouri nu doar în lumea sportului de elită, ci și a politicii din Australia, precum și la nivel mondial în contextul vaccinărilor anti Covid-19. Practic scandalul Djokovic a împărțit opinia publică între vaccinați și nevaccinați.

Un avion care îl transporta pe jucătorul numărul 1 mondial după o escală în Dubai, Emiratele Arabe Unite, a aterizat luni în capitala sârbă, Belgrad, unde a fost primit ca un erou.

Djokovic s-a apărat într-un tribunal australian că are dreptul să i se permită să rămână și să concureze la Australian Open, deoarece este scutit de regula obligatorie a vaccinării pentru că a avut recent Covid-19. Dar autoritățile australiene au citat interesul public în decizia de a-i revoca viza, spunând că prezența lui ar putea stârni sentimente anti-vaccin și că expulzarea este necesară pentru a-i menține pe australieni în siguranță.

Filmul scandalului lui Novak Djokovic în Australia 

Pe acelaşi subiect

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată. Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei. El a recunoscut a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Viza de Australia a lui Djokovic a fost anulată definitiv vineri, ''din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură'', după cum a explicat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, jucătorul pierzând duminică apelul depus.

Djokovic riscă să rateze și Roland Garros dacă nu se vaccinează

Australian Open a început luni la Melbourne, unde Djokovic a câștigat nouă titluri. El a sperat că anul acesta va câștiga aici cel de-al 21-lea trofeu de Grand Slam, doborând recordul pe care îl împărtășește cu rivalii Roger Federer și Rafael Nadal. Federer se recuperează de la o accidentare și nu participă, dar Nadal concurează. 

Tenismenul sârb riscă să rateze și Roland Garros, al doilea turneu de grand slam al anului, dacă nu se vaccinează anti Covid-19. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » VIDEO. Novak Djokovic a aterizat în Serbia. Jucătorul care a împărțit lumea în două tabere, primit ca un erou național acasă