Antena Meniu Search
x

Vineri încep așa-numitele referendumuri pentru anexare din Doneţk şi Lugansk. Rezultatele ar fi fost deja stabilite, susține spionajul occidental

În patru regiuni ale Ucrainei, ocupate de armata rusă, încep astăzi referendumuri în privinţa anexării acestor teritorii de către Federaţia Rusă. Votarea va dura cinci zile, dar este o simplă formalitate deoarece rezultatul este uşor de anticipat. Atât conducerea Ucrainei, cât şi majoritatea guvernelor europene subliniază că NU vor recunoaşte rezultatul acestor aşa-zise consultări populare.

de Redactia Observator

la 23.09.2022, 08:36

Vezi și

Referendumurile desfăşurate în aşa-numitele republici Doneţk şi Lugansk, ca şi în zonele ocupate din Herson şi Zaporojie, urmează modelul din Crimeea, din 2014. Şi atunci s-a votat, fără prezenţa unor observatori independenţi, iar potrivit rezultatelor oficiale oamenii s-au pronunţat pentru anexarea la Rusia.

Acum, votarea va avea loc în condiţii de război şi prin modalităţi cel puţin ciudate. În primele zile nu vor fi deschise centre de votare, iar comisiile se vor deplasa din casă în casă pentru a prelua votul oamenilor. Rezultatele vor fi imposibil de verificat dar, de fapt, ele au fost deja stabilite, după cum au aflat serviciile occidentale de informaţii. 

James Cleverly: În unele regiuni au stabilit deja că rata participării la vot şi procentul voturilor în favoarea anexării la Rusia trebuie să fie peste 75 la sută. 

Rusia urmăreşte doar să obţină o pretinsă acoperire legală pentru anexarea teritoriilor deja ocupate, pentru ca, apoi, să pretindă că le apără. Dar guvernele occidentale, NATO şi Uniunea Europeană au subliniat deja că susţin integritatea Ucrainei şi nu vor accepta nicio modificare a frontierei cu Rusia. Şi, mai ales după succesul recentei ofensive de lângă Harkov, conducerea de la Kiev se declară hotărâtă să recucerească întregul teritoriu al ţării, inclusiv Crimeea. 

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski: Rusia cunoaşte poziţia clară a Ucrainei: orice proces diplomatic devine imposibil dacă au loc aceste pretinse referendumuri. Totul este clar pentru oricine: Rusia însăşi este cea care a îngropat perspectiva negocierilor, cu propriile sale mâini. 

Bombardamentele continuă în Zaporojie

Pregătirile pentru aşa-zisele referendumuri nu au întrerupt bombardamentele şi duelurile de artilerie. Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa la Zaporojie, unde un hotel şi o centrală electrică au fost lovite de nouă rachete ruseşti. Alte victime s-ar putea afla sub dărâmături.

Separatiştii anunţă şi ei că şase civili au fost ucişi de un bombardament la Doneţk. Noi atacuri s-au produs şi în zona centralei atomice Zaporojie, unde situaţia este tot mai îngrijorătoare. Ca măsură de precauţie, guvernul Poloniei a depozitat tablete de iod la unităţile de pompieri din ţară, pentru ca acestea să le distribuie populaţiei în cazul unei catastrofe nucleare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Vineri încep așa-numitele referendumuri pentru anexare din Doneţk şi Lugansk. Rezultatele ar fi fost deja stabilite, susține spionajul occidental