Antena Meniu Search
x

Violențe pe Champs-Elysees. Protestatarii au distrus şi au incendiat tot ce au întâlnit în cale

Nemulţumiţi că preţul carburanţilor a crescut necontrolat în acest an, protestatari au încercat să asedieze Palatul Elysee, s-au bătut cu forţele de ordine şi, la lasărea serii au început să distrugă şi să incendieze tot ce au întâlnit în cale.

Vezi și

Cel mai faimos bulevard din Paris s-a transformat în teatru de război. Nemulţumiţi că preţul carburanţilor a crescut necontrolat în acest an, protestatari au încercat să asedieze Palatul Elysee, s-au bătut cu forţele de ordine şi, la lasărea serii au început să distrugă şi să incendieze tot ce au întâlnit în cale.

Vizitat de milioane de turişti anual, centrul Parisului s-a transformat într-un veritabil câmp de luptă. Violenţele au continuat şi după lăsarea serii, după o zi în care peste 8000 de protestatari s-au baricadat pe cel mai faimos bulevard al Franţei. Îmbrăcaţi în veste reflectorizante, demonstranţi au rupt un cordon de securitate format de jandarmii care păzesc intrarea în Palatul Elysee.

Dar forţele de ordine au răspuns imediat cu gaze lacrimogene şi cu tunuri cu apă. Demonstranţii, în marea lor majoritate şoferi, au aruncat pietre şi petarde în jandarmi, au distrus semafoare, dar şi mai multe cafenele de lângă Arcul de Triumf.

Preşedintele francez a criticat dur, printr un mesaj postat pe twitter, violenţele protestatarilor şi a transmis mulţumiri forţelor de ordine.

Ministrul de Interne a transmis că numărul protestatarilor a fost cu mult scăzut faţă de protestul de acum o săptămână, doar 106.000 faţă de 288.000 la nivel naţional. Atunci, doi oameni au murit şi sute au fost răniţi în confruntările cu jandarmii. De data asta, situaţia a fost gestionată mai bine.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Scumpirea carburanţilor în Franţa este provocată de taxele introduse pentru a forţa şoferii să renunţe la maşinile diesel şi să folosească surse de energie nepoluante. Protestatarii cer demisia preşedintelui, dar în pofida violenţelor, preşedintele Emmanuel Macron a promis că nu va renunţa la reforme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Violențe pe Champs-Elysees. Protestatarii au distrus şi au incendiat tot ce au întâlnit în cale