Antena Meniu Search
x

Virusul Ebola, prezent şi în Statele Unite

Pericolul unei epidemii de Ebola în Statele Unite pare tot mai mare. Autorităţile de acolo au confirmat că o infirmieră care a intrat în contact cu pacientul dcedat zilele trecute a fost infectată

Vezi și

Pericolul unei epidemii de Ebola în Statele Unite pare tot mai mare. Autorităţile de acolo au confirmat că o infirmieră care a intrat în contact cu pacientul dcedat zilele trecute a fost infectată

E primul caz de transmitere a teribilului virus de pe teritoriul Statelor Unite. Iar un alt caz suspect s-a înregistrat la Boston.

Între timp asistenta din Spania infectată cu acest virus se simte un pic mai bine, spun medicii, dar încă se află în pericol.

Prima persoană infectată cu Ebola pe teritoriul Statelor Unite este infirmieră la Dallas şi a îngrijit pacientul decedat după ce adusese virusul din Liberia. Femeia al cărei nume nu a fost dezvăluit spune că a respectat măsurile de protecţie şi nu ştie cum s-a putut îmbolnăvi.

A existat o încălcare a protocolului iar acea încălcare a protocolului a dus la această infecţie.

Specialiştii avertizează că şi alte persoane ar putea să fi fost expuse virusului. Bolnava a fost izolată iar locuinţa sa a fost decontaminată. Autorităţile s-au străduit să evite panica în cartier.

Şi la Boston a fost internat un bărbat cu simptome ale bolii, revenit recent din Liberia, dar, în cazul său, prezenţa virusului nu a fost, până acum, confirmată. Spitalele din New York şi celelalte mari oraşe de pe coasta de est se pregătesc pentru o nedorită, dar posibilă luptă cu Ebola.

Preşedintele Barack Obama, informat asupra situaţiei, a ordonat serviciilor medicale să respecte întocmai procedura stabilită în caz de epidemie. Dar reprezentanţii opoziţiei nu sunt mulţumiţi de reacţia Administraţiei.

În acest timp, în Spania, infirmiera bolnavă de Ebola pare să se îndrepte spre însănătoşire, dar medicii rămân prudenţi.

La Madrid sunt în carantină 15 persoane care au venit în contact cu bolnava, dar, până acum, niciuna nu pare să se fi infectat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Virusul Ebola, prezent şi în Statele Unite