Antena Meniu Search
x

Vladimir Kliciko cere Comitetului Internaţional Olimpic să excludă sportivii ruşi

Ucraineanul Vladimir Kliciko, fost campion mondial de box la categoria grea, a făcut un apel către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să interzică participarea sportivilor ruşi la competiţii, în urma invaziei armatei ruse în ţara sa, relatează Reuters, citat de Agerpres. Război Rusia - Ucraina, ziua 84 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 18.05.2022, 10:32

Vladimir Kliciko cere Comitetului Internaţional Olimpic să excludă sportivii ruşi
Vladimir Kliciko cere Comitetului Internaţional Olimpic să excludă sportivii ruşi - Profimedia

Organismele de conducere ale sportului la nivel mondial au decis să suspende sportivii ruşi şi belaruşi după debutul invaziei, în luna februarie, în timp ce CIO a recomandat ca sportivii din cele două ţări să nu ia parte la competiţii internaţionale sau să concureze sub drapel neutru.

Rusia a numit atacul său asupra Ucrainei o "operaţiune militară specială", în ce Belarusul servit ca zonă cheie în organizarea acestei invazii. Vladimir Kliciko, al cărui frate Vitali este primarul Kievului, s-a înrolat în armata ucraineană de rezervişti, la scurt timp după ce trupele ruse au pătruns în Ucraina.

CIO ar trebui să interzică acum echipa Rusiei, cere Kliciko

"CIO ar trebui să interzică acum echipa Rusiei. Războiul are loc acum, ei nu pot participa la următoarele Jocuri Olimpice, ei nu pot participa la niciun eveniment sportiv, pentru că acest război este reprezentat de Rusia", a declarat fostul pugilist în cadrul emisiunii "Piers Morgan Uncensored", difuzată de Fox Nation.

Pe acelaşi subiect

"Faptele vorbesc mai tare decât vorbele. Izolarea, iar această izolare vorbeşte mai tare decât orice cuvânt sau orice rând pentru că izolarea este dureroasă", a adăugat Vladimir Kliciko.

"Va fi dureros pentru sportivi, pentru economie, va fi dureros pentru oricine şi pentru toţi cei implicaţi alături de Rusia", a adăugat el.

Luni, membrii ruşi ai CIO au primit permisiunea de a participa la sesiunea Comitetului Internaţional Olimpic din această săptămână, forul olimpic spunând că aceştia nu sunt reprezentativi pentru ţara lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Vladimir Kliciko cere Comitetului Internaţional Olimpic să excludă sportivii ruşi