Antena Meniu Search
x

Curs valutar

”Ascultaţi-ne, acum!” Vladimir Putin a prezentat Avangard, o rachetă intercontinentală ce "nu poate fi oprită, nici doborâtă" de niciun sistem antirachetă din lume

Președintele Vladimir Putin a susținut, joi, într-un discurs, că Rusia a dezvoltat o rachetă intercontinentală care nu poate fi oprită, nici doborâtă de niciun

de Redactia Observator

la 01.03.2018 , 22:52

Președintele Vladimir Putin a susținut, joi, într-un discurs, că Rusia a dezvoltat o rachetă intercontinentală "care nu poate fi oprită, nici doborâtă de niciun sistem antirachetă din lume", scrie The Sun.

Într-un discurs anual în faţa membrilor Parlamentului, susținut cu două săptămâni şi jumătate înaintea alegerilor prezidenţiale, Putin a vorbit aproape o oră, adică jumătate din timp, despre ultimele arme ”invincibile” ale Rusiei, declaraţiile acestuia fiind ilustrate cu imagini, infografii şi videoclipuri.

Articolul continuă după reclamă

Putin a vorbit, astfel, despre noi tipuri de rachete de croazieră cu o ”rază limitată”, minisubmarine cu propulsie nucleară şi chiar o armă cu laser.

Pe acelaşi subiect

Potrivit The Sun, racheta intercontinentală prezentată de Putin, denumită Avangard, poate zbura cu o viteză de 20 de ori mai mare decât cea a sunetului și are o arie "nelimitată" de acțiune.

În imaginile prezentate, racheta pare să se îndrepte spre Statele Unite.

Rusia a rămas o putere nucleară, dar nimeni nu voia să ne vorbească, nimeni nu voia să ne asculte. Ascultaţi-ne, acum!”, a tunat Vladimir Putin, provocând ovaţii ale parlamentarilor ruși.

Putin a subliniat progresele realizate în pofida sancţiunilor occidentale impuse din cauza crizei ucrainene, care vizează sectorul apărării.

”Ceea ce aţi încercat ca să stânjeniţi, împiedicaţi, blocaţi Rusia, nu a reuşit. Toate lucrările de consolidare a capacităţii defensive a Rusiei au fost înfăptuite şi sunt înfăptuite”.

Respingând acuzaţia că ar alimenta o cursă a înarmării, preşedintele a prezentat mai ales eforturile Rusiei drept un ”răspuns” la activitatea militară americană, a cărei nouă ”postură” nucleară a fost denunţată de Moscova drept ”belicoasă” şi ”antirusă”.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » ”Ascultaţi-ne, acum!” Vladimir Putin a prezentat Avangard, o rachetă intercontinentală ce "nu poate fi oprită, nici doborâtă" de niciun sistem antirachetă din lume