Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin: Statele Unite au folosit armele nucleare in Japonia de doua ori. Au creat un precedent

Vladimir Putin a declarat în timpul discursului de la Kremlin că Statele Unite au folosit armele nucleare in Japonia de doua ori și au creat un precedent. Liderul rus a acuzat SUA și aliații săi că duc un ”război hibrid” împotriva Rusiei și a administrațiilor separatiste pe care le susține în estul Ucrainei.

de Redactia Observator

la 30.09.2022, 16:42

Vladimir Putin: Statele Unite au folosit armele nucleare in Japonia de doua ori. Au creat un precedent
Vladimir Putin: Statele Unite au folosit armele nucleare in Japonia de doua ori. Au creat un precedent - Profimedia

Vladmir Putin spune că Occidentul nu are dreptul moral de a vorbi despre democrație și că există motive să creadă că țările occidentale nu vor o cale de ieșire din criza alimentară globală. ”Înțelegerile pe care le-am făcut privind tratatele nucleare au fost numai minciuni. Aceste tratate au fost rupte în bucăți. Ei ne cred proști. Rusia este o civilizație de mii de ani. Ne facem propriile reguli, nu vom trăi după regulile lor. Vestul nu poate accepta că nu trebuie să domine întreaga lume. Țările vestice au spus că aduc libertate și democrație altor popoare, dar au făcut exact invers. Este o ipocrizie.

SUA sunt singura țară din lume care a folosit arme nucleare împotriva Japoniei. Au creat un precedent. SUA au folosit napalm în Vietnam, au ocupat Coreea, Vietnamul și alte țări și se consideră aliați. SUA și UK au colonizat orașe din Germania fără nicio nevoie militară. Liderii acestor țări sunt mincinoși, nu doar în birouri ci și în viața privată. Sunt niște șerpi. Vorbesc despre arme biologice, au creat o migrație uriașă, oamenii mor. Toți pleacă din Ucraina” a declarat Putin în timpul discursului de anexare, de la Kremlin. 

Putin a semnat împreună cu cei patru lideri proruși din Zaporojie, Herson, Doneţk şi Lugansk documentele de anexare la Federaţia Rusă. Decretele au fost semnate în aplauzele sălii apoi s-a cântat imnul Rusiei. ”Anexarea ilegală proclamată de Putin nu va schimba nimic. Toate teritoriile ocupate ilegal de invadatorii ruşi sunt pământ ucrainean şi vor face întotdeauna parte din acest stat suveran”, a reacționat imedia Ursula von der Leyen. 

Peskov: "Oamenii care vorbesc despre escaladarea nucleară se comportă foarte iresponsabil'

Pe acelaşi subiect

Speculaţiile că Kremlinul ar putea folosi armele nucleare în lupta pentru teritoriile anexate de Rusia de la Ucraina doar răspândesc frica, afirmă Moscova."Oamenii care vorbesc despre escaladarea nucleară se comportă foarte iresponsabil', potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov. Moscova a declarat anterior că Rusia îşi va apăra teritoriul cu orice mijloace necesare, conducând la speculaţii cu privire la utilizarea armelor nucleare pe fondul anexărilor.

Peskov a declarat că doctrina militară rusă statuează că forţa nucleară este posibilă doar dacă "însăşi existenţa Rusiei" este în joc, susţinând că "formularea corectă este foarte importantă". Printre altele, Kremlinul a declarat vineri că trebuie încă "clarificat" dacă Rusia anexează totalitatea regiunilor ucrainene Herson şi Zaporojie sau doar părţile pe care le ocupă, adaugă France Presse. "În ceea ce priveşte (graniţele) regiunilor Herson şi Zaporojie, trebuie să clarific", a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, cu două ore înainte de ceremonia la care Vladimir Putin urmează să oficializeze anexarea a patru regiuni ale Ucrainei.

Celelalte două regiuni Doneţk şi Lugansk vor fi anexate în întregime, Moscova recunoscând suveranitatea regimurilor separatiste proruse la sfârşitul lunii februarie, chiar înainte de asaltul rusesc asupra Ucrainei. Potrivit think tank-ului american ISW (Institute for the Study of War), Moscova controlează 72% din suprafaţa regiunii Zaporojie. Şi aproximativ 88% din Herson şi capitala sa omonimă sunt sub ocupaţie rusă, potrivit aceleiaşi surse.

Occidentul va răspunde cu arme convenționale dacă Putin va folosi arme nucleare în Ucraina, susţine ministrul de Externe al Poloniei.  Analistul politic Bogdan Bezpalko, șeful consiliului pentru Relații Interetnice de la Moscova, a spus joi pentru publicația Argumentî i Faktî, un săptămânal deținut de Kremlin ce urmează după anexarea teritoriilor Lugansk, Doneţk, Zaporojie şi Herson. Oficialul rus nu exclude utilizarea armelor nucleare tactice non-strategice pentu "a-i apăra și a-i elibera" pe cetățenii din aceste regiuni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin: Statele Unite au folosit armele nucleare in Japonia de doua ori. Au creat un precedent