Antena Meniu Search
x

Vladimir Sungorkin, redactorul-şef al tabloidului preferat al lui Putin, a murit în timpul unei călăorii în estul Rusiei

Vladimir Sungorkin, redactorul-şef al ziarului Komsomolskaya Pravda, a murit subit, la vârsta de 68 de ani, potrivit anunţului oficial al cotidianului. Cauza decesului nu a fost comunicată oficial.

de Redactia Observator

la 15.09.2022, 16:03

Vladimir Sungorkin, redactorul-şef al tabloidului preferat al lui Vladimir Putin, a murit în timpul unei călăorii în estul Rusiei
Vladimir Sungorkin, redactorul-şef al tabloidului preferat al lui Vladimir Putin, a murit în timpul unei călăorii în estul Rusiei - Profimedia Images

Tragedia s-a petrecut în regiunea Primorski în timpul unei călătorii cu scopul de a strânge materiale pentru scrierea unei cărţi despre marele explorator al Orientului Îndepărtat, Vladimir Arseniev, potrivit news.ro.

Cauza decesului nu a fost comunicată în mod oficial, însă o sursă apropiată a declarat că ar fi fost vorba despre un ”accident vascular celebral”, relatează agenţia de presă rusă TASS.

Potrivit publicației Newsweek.com, Komsomolskaya Pravda era tabloidul preferat al lui Vladimir Putin. Kremlinul a transmis că moartea lui Sungorkin "este o mare pierdere". "Îl cunoșteam foarte bine. Președintele rus a transmis deja un mesaj personal familiei si apropiaților lui Sungorkin", a declarat Dmitri Peskov.

Vladimir Sungokin şi-a început cariera în 1976 în funcţia de corespondent pentru ziarul Komsomolskaya Pravda. Din 1981, a fost corespondent pentru ziarul Sovetskaya Rossiya. În 1985, a revenit la ziarul Komsomolskaya Pravda.

Pe acelaşi subiect

Opt oligarhi morţi în ultimele luni. Ce legături existau între ei

Pe 1 septembrie, președintele gigantului petrolier rus Lukoil, Ravil Maganova murit după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova, relatează BBC, citând presa rusă. Sursele ruseşti vorbesc de două ipoteze: sinucidere sau accident.

În luna mai, un alt fost manager de la Lukoil, Alexander Subbotin, a murit în circumstanțe suspecte, scrie BBC. Fost director al companiei Lukoil, Subbotin, a fost găsit mort în casa unui șaman care l-ar fi injectat cu venin de broască. Tot în luna mai, Andrei Krukovski, directorul staţiunii de schi deţinute de gigantul energetic Gazprom, a murit după ce a căzut de pe o stâncă în timpul unei drumeţii, deşi era un alpinist experimentat. 

În luna iunie, Yuri Voronov, un alt manager cu legături cu Gazprom, a fost găsit mort, plutind în piscina casei de lângă Sankt Petersburg. Cadavrul lui Yuri Voronov, în vârstă de 61 de ani, avea o rană împușcată la cap, în piscină s-au găsit cartușe iar în apropiere un pistol. Voronov a fost fondatorul și directorul general al companiei de transport și logistică Astra-Shipping, care a fost implicată în contracte profitabile pentru Gazprom în Arctica, potrivit Newsweek. 

De la începutul anului, alţi patru manageri de top asociați cu cele mai mari companii de petrol şi gaze din Rusia, precum Gazprom și Novatek, au murit. În toate cazurile, anchetatorii văd semne de sinucidere, observă canalul de Telegram Baza. La sfârșitul lunii ianuarie, Leonid Shulman, în vârstă de 60 de ani, șeful serviciului de transport Gazprom Invest, a murit. Cadavrul managerului a fost găsit în baia casei sale din Leninsky (regiunea Leningrad). Lângă Shulman se afla un bilet în care se plângea de dureri la un picior rupt.  

În februarie, tot în regiunea Leningrad, a fost găsit cadavrul lui Alexander Tyulakov, directorul general adjunct al Centrului Unificat de Reglementări (UCC) al Gazprom. Potrivit Novaya Gazeta, Tyulakov a fost găsit spânzurat în garaj, cu un bilet de adio alături, dar conținutul acestuia nu a fost dezvăluit.

În luna aprilie, fostul vicepreședinte al Gazprombank Vladislav Avaev, soția și fiica, au fost găsiți morți într-un apartament din Moscova. Toți trei aveau răni provenite prin împușcare. Potrivit unei ipoteze, Avaev a aflat că este înșelat de soție, și-a ucis familia după care s-a împușcat.

Pe 21 aprilie, a fost găsit cadavrul lui Serghei Protosenia, fostul manager al companiei de gaze Novatek, într-o casă situată în orașul spaniol Lloret de Mar. Soția și fiica sa au fost găsite moarte în paturile lor. Ca și în cazul lui Avaev, ipoteza preliminară a anchetei vorbea de crimă urmată de sinucidere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Vladimir Sungorkin, redactorul-şef al tabloidului preferat al lui Putin, a murit în timpul unei călăorii în estul Rusiei