Antena Meniu Search
x

Cine era Ravil Maganov, şeful Lukoil, găsit mort la Moscova. Cel puțin opt morți suspecte în elita rusă în acest an

Președintele gigantului petrolier rus Lukoil, Ravil Maganov, a murit după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova, relatează BBC, citând presa rusă. Sursele ruseşti vorbesc de două ipoteze: sinucidere sau accident. Cert este că Maganov face parte dintr-un șir lung de decese ale unor directori sau oligarhi cu legături în lumea afacerilor cu petrol și gaze din Rusia, în acest an. 

de Redactia Observator

la 01.09.2022 , 14:33

Cine era Ravil Maganov, şeful Lukoil, găsit mort la Moscova. Cel puțin opt morți suspecte în elita rusă în acest an
Cine era Ravil Maganov, şeful Lukoil, găsit mort la Moscova. Cel puțin opt morți suspecte în elita rusă în acest an - Profimedia

Ravil Maganov, în vârstă de 67 de ani, se afla la Spitalul Clinic Central din Moscova și a murit din cauza rănilor provocate de cădere, au declarat surse în presa rusă. El este cel mai recent caz dintr-un lung şir de oameni de afaceri care au murit în circumstanțe misterioase în acest an. 

Deși presa rusă vorbește de o sinucidere, Baza, un popular canal rusesc de Telegram, scrie că Ravil Maganov ar fi căzut din greșeală de la etaj în timp ce fuma. Maganov ar fi ieşit pe un balcon, cu acces interzis, la etajul al șaselea al spitalului, iar pe un pervaz a fost găsit un pachet de țigări. Președintele consiliului de administrație al Lukoil a căzut de pe partea laterală a fațadei clădirii principale care este în reparație.

Nu există camere de supraveghere acolo în prezent. Cu toate acestea, tocmai pe acea parte există balcoane care nu sunt destinate pacienților. Potrivit unei ipoteze, Maganov ar fi ieşit acolo să fumeze, după care a căzut accidental. Maganov se afla în spital pentru un control de rutină din cauza unor probleme cardiace mai vechi. În clădire se afla și soția acestuia. Maganov nu a lăsat un mesaj de adio, potrivit Baza. Maganov  era internat în spital după ce suferise un atac de cord şi lua antidepresive, potrivit Interfax şi TASS.

Articolul continuă după reclamă

La scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina, compania Lukoil a cerut încheierea războiului. Ravil Maganov a preluat funcția de președinte al consiliului de administrație al Lukoil în urmă cu doi ani. A început să lucreze pentru compania petrolieră privată în 1993.

Pe acelaşi subiect

Opt oligarhi morţi în ultimele luni. Ce legături existau între ei

În luna mai, un alt fost manager de la Lukoil, Alexander Subbotin, a murit în circumstanțe suspecte, scrie BBC. Fost director al companiei Lukoil, Subbotin, a fost găsit mort în casa unui șaman care l-ar fi injectat cu venin de broască. Tot în luna mai, Andrei Krukovski, directorul staţiunii de schi deţinute de gigantul energetic Gazprom, a murit după ce a căzut de pe o stâncă în timpul unei drumeţii, deşi era un alpinist experimentat. 

În luna iunie, Yuri Voronov, un alt manager cu legături cu Gazprom, a fost găsit mort, plutind în piscina casei de lângă Sankt Petersburg. Cadavrul lui Yuri Voronov, în vârstă de 61 de ani, avea o rană împușcată la cap, în piscină s-au găsit cartușe iar în apropiere un pistol. Voronov a fost fondatorul și directorul general al companiei de transport și logistică Astra-Shipping, care a fost implicată în contracte profitabile pentru Gazprom în Arctica, potrivit Newsweek. 

De la începutul anului, alţi patru manageri de top asociați cu cele mai mari companii de petrol şi gaze din Rusia, precum Gazprom și Novatek, au murit. În toate cazurile, anchetatorii văd semne de sinucidere, observă canalul de Telegram Baza. La sfârșitul lunii ianuarie, Leonid Shulman, în vârstă de 60 de ani, șeful serviciului de transport Gazprom Invest, a murit. Cadavrul managerului a fost găsit în baia casei sale din Leninsky (regiunea Leningrad). Lângă Shulman se afla un bilet în care se plângea de dureri la un picior rupt.  

În februarie, tot în regiunea Leningrad, a fost găsit cadavrul lui Alexander Tyulakov, directorul general adjunct al Centrului Unificat de Reglementări (UCC) al Gazprom. Potrivit Novaya Gazeta, Tyulakov a fost găsit spânzurat în garaj, cu un bilet de adio alături, dar conținutul acestuia nu a fost dezvăluit.

În luna aprilie, fostul vicepreședinte al Gazprombank Vladislav Avaev, soția și fiica, au fost găsiți morți într-un apartament din Moscova. Toți trei aveau răni provenite prin împușcare. Potrivit unei ipoteze, Avaev a aflat că este înșelat de soție, și-a ucis familia după care s-a împușcat.

Pe 21 aprilie, a fost găsit cadavrul lui Serghei Protosenia, fostul manager al companiei de gaze Novatek, într-o casă situată în orașul spaniol Lloret de Mar. Soția și fiica sa au fost găsite moarte în paturile lor. Ca și în cazul lui Avaev, ipoteza preliminară a anchetei vorbea de crimă urmată de sinucidere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Stiri externe » Cine era Ravil Maganov, şeful Lukoil, găsit mort la Moscova. Cel puțin opt morți suspecte în elita rusă în acest an