Antena Meniu Search
x

Video Volodimir Zelenski se pregătește de o nouă călătorie în afara țării. Vladimir Putin n-ar fi renunțat la planurile de cucerire a Kievului

Ucraina se aşteaptă la o ofensivă rusească fără precedent în următoarele zile. Vizate ar fi regiunile Donețk și Lugansk. Pentru moment, zona oraşului Bahmut rămâne locul unde se duc cele mai violente lupte. Sute de soldaţi din ambele tabere mor aici zilnic. 

de Redactia Observator

la 07.02.2023, 08:35

Vezi și

Ucraina se aşteaptă la o ofensivă rusească fără precedent în următoarele zile. Vizate ar fi regiunile Donețk și Lugansk. Pentru moment, zona oraşului Bahmut rămâne locul unde se duc cele mai violente lupte. Sute de soldaţi din ambele tabere mor aici zilnic. 

Realitatea de zi cu zi a Bahmutului este tulburătoare. La fiecare câteva minute, explozii puternice se aud în fiecare colţ al oraşului. O jurnalistă din Kiev, venită să ia interviuri soldaţilor de pe front, tresare de fiecare dată, în timp ce interlocutorii ei continuă să vorbească, netulburaţi de zgomotele înfiorătoare. 

Sute oameni își pierd viața în fiecare zi pe frontul din Bahmut

"Noi continuăm să luptăm. Suntem în continuare aici, lângă Bahmut." 

Pe acelaşi subiect

Cel puţin 500 de oameni din ambele tabere mor sau sunt grav răniţi în fiecare zi, în Bahmut. Ucraina se aşteaptă ca ofensiva Rusiei să se intensifice. Oficialii de la Kiev susţin că, în următoarele zece zile, Putin plănuieşte să atace cu toate forţele, profitând de timpul rămas până la venirea tancurilor livrate de membrii NATO. 

Patronul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, care în ultimul timp nu pare să se mai bucure de simpatia Kremlinului, i-a lansat o provocare preşedintelui Ucrainei. El susţine că a participat la bombardarea oraşului BAHMUT, la bordul unui avion SU-24. Din cabină, Prigojin l-a invitat pe Zelenski la o luptă aeriană. 

Evgheni Prigojin, finanțatorul Grupului Wagner: "Data viitoare, mă voi îmbarca într-un MiG-29. Dacă vrei, ne putem întâlni pe cer. Dacă învingi tu, poţi să păstrezi oraşul Artiomovsk (Bahmut). Dacă nu, înaintăm noi până la Dnipro." 

Președintele Ucrainei se pregătește de o nouă vizită în afara țării

Zelenski a ignorat provocarea. Liderul ucrainean a fost invitat oficial de preşedintele Consiliului European la summitul de joi, de la Bruxelles. Ar fi a doua călătorie a lui Zelenski în străinătate, de la invazia Rusiei. Momentul este, însă, unul delicat la Kiev. Ministrul apărării, Oleksii Reznikov, ar urma să fie înlocuit cu Kirilo Budanov, şeful serviciului de spionaj al armatei ucrainene. Budanov are la 37 de ani gradul de general maior. 

Oleksii Reznikov, ministrul Apărării: "Decizia legată de cine să fie ministrul Apărării îi aparţine unui singur om, care, conform constituţiei, este comandantul şef şi preşedintele ţării, adică Volodimir Zelenski." 

Remanierea ar urma în urma scandalului de corupţie de la vârful ministerului, în urma achiziţiilor pentru hrana soldaţilor. Un lider al partidului prezidenţial a precizat, însă, că înlocuirea ministrului nu va avea loc în această săptâmână. Deocamdată, Reznikov asigură poporul ucrainean că membrii comunităţii internaţionale vor continua să ajute ţara cu tot ce va avea nevoie în războiul cu Rusia. 

Oleksii Reznikov, ministrul Apărării: "Avem de toate. Rămâne să mai primim doar avioane. Aici pot să fiu optimist, vom primi şi avioane." 

La Kremlin, Putin i-ar fi dat ordin lui Serghei Şoigu, ministrul apărării, să facă un nou plan de cucerire a Kievului. Se pare că preşedintele rus nu a renunţat la dorinţa de a ocupa capitala Ucrainei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Volodimir Zelenski se pregătește de o nouă călătorie în afara țării. Vladimir Putin n-ar fi renunțat la planurile de cucerire a Kievului