Antena Meniu Search
x

Video Vreme la extreme: În Alaska sunt 20° Celsius, California e "îngropată" în zăpadă, iar Brazilia se confruntă cu inundații catastrofale

Vremea extremă face ravagii pe final de an în toată lumea. California a înregistrat cele mai abundente ninsori din ultimele cinci decenii, în timp ce în Alaska a fost raportată cea mai ridicată temperatură pentru luna decembrie. În schimb, Brazilia se confruntă cu inundaţii devastatoare, iar în emisfera sudică incendiile de vegetaţie fac prăpăd. 

de Redactia Observator

la 29.12.2021, 20:54

Vezi și

Vremea bate record după record în California. După temperaturile ridicate, secetă şi incendii uriaşe de vegetaţie, acum au fost înregistrate cele mai abundente ninsori din decembrie, din ultimele cinci decenii. Peste 5.000 de locuinţe au rămas fără curent electric. 

Zeci de drumuri au fost blocate, iar mai multe maşini au fost implicate în accidente din cauza poleiului şi a stratului de zăpadă. Situaţia este trasă la indigo şi în Canada, acolo unde zeci de soferi au rămas înzăpeziţi. În schimb în Alaska, acolo unde trebuia să fie cel mai frig de pe continentul nord-american, s-au înregistrat 19,4 grade Celsius, un record absolut pentru luna decembrie. 

Strat de zăpadă de un metru în Japonia. Trenurile au avut întârzieri, lucru rar

Şi japonezii se confruntă cu o iarnă grea. Stratul de zăpadă depăşeşte un metru. Zeci de curse aeriene au fost anulate, iar trenurile au avut întârzieri, un lucru extrem de rar în Japonia. În Brazilia a fost declarată stare de urgenţă în 116 oraşe din cauza inundaţiilor catastrofale. Mai multe baraje au cedat sub presiunea apelor. Jumătate de milion de oameni au fost afectaţi. Dintre ei, aproape 35.000 au rămas fără case după ce locuinţele au fost distruse de ape. 

În schimb, Chile se luptă cu incendii de vegetaţie de proporţie. În Santiago a fost decretată stare de urgenţă. Focurl se răspândeşte cu viteză şi din cauza lipsei de apă. Peste 15.000 de hectare de vegetaţie s-au făcut scrum până acum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Vreme la extreme: În Alaska sunt 20° Celsius, California e "îngropată" în zăpadă, iar Brazilia se confruntă cu inundații catastrofale