Galerie foto Vulcanul de pe muntele Sinabung din Indonezia a erupt. Imagini cu momentul în care cenușa a fost trimisă până la 5.000 de metri în aer
Imagini spectaculoase au fost surprinse în Indonezia, după ce muntele Sinabung a expulzat în atmosferă cenuşă până la o altitudine de 5.000 de metri înălţime. Muntele Sinabung a erupt pentru prima dată în 2010, după ce a fost inactiv timp de câteva secole, și a înregistrat o creștere a activității în ultimul an. Alerta pentru vulcanul din provincia Sumatra de Nord fusese plasată la al doilea cel mai înalt nivel.
- Vulcanul de pe muntele Sinabung din Indonezia a erupt
- Din fericire, nu au fost înregistrate victime
Muntele Sinabung din Indonezia a erupt marți, trimițând materiale vulcanice până la 5.000 de metri în aer. Cenușa a ajuns până în satele din apropiere. Nu au existat evacuări din cauza incidentului și nu s-au raportat perturbări ale zborurilor din regiune.
Muntele care are o înălțime de 2.600 de metri pare că a rămas în așteptare timp de patru secole, înainte de a izbucni în 2010, ucigând două persoane. O altă erupție a avut loc în 2014 și a ucis 17 persoane, în timp ce șapte oameni au murit după erupția din 2016, potrivit abcnews.go.com.
Vulcanul, unul dintre cei doi care erup în prezent în Indonezia, a prins sporadic viață de atunci. Aproximativ 30.000 de oameni au fost obligați să părăsească casele din jurul Sinabung în ultimii ani. Sinabung se numără printre cei 120 de vulcani activi din Indonezia.
Indonezia se situează pe așa-numitul ''Inel de Foc al Pacificului''
Chiar dacă nu au fost raportate victime, un oficial le-a cerut oamenilor să rămână la cel puțin trei kilometri depărtare de crater, a declarat Centrul Indonezian de Vulcanologie și Atenționare a Pericolelor Geologice.
Videoclipurile de pe rețelele de socializare au subliniat momentele de panică din rândul locuitorilor, în urma erupției. Wirda Br Sitepu, un rezident în vârstă de 20 de ani, a declarat pentru Reuters că situația s-a calmat.
Indonezia se află pe așa-numitul ''Inel de Foc al Pacificului'', o zonă extrem de activă seismic, unde diferite plăci de pe scoarța terestră se întâlnesc și creează un număr mare de cutremure și de erupții vulcanice.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰