Antena Meniu Search
x

Video Președintele ucrainean cere din nou negocieri directe între el și Vladimir Putin

Bombardamentele ruseşti continuă fără încetare în Ucraina, chiar dacă săptămâna aceasta delegaţiile celor două ţări au convenit să negocieze din nou, faţă în faţă, pacea. Preşedintele Volodimir Zelenski s-a arătat dispus să declare Ucraina stat neutru şi să-şi asume că nu va avea sau găzdui armament nuclear. A cerut însă ca negocierile să fie purtate între el şi Vladimir Putin, fiind de acord chiar să semneze cu sânge un tratat, dacă acest lucru va duce la retragerea trupelor ruseşti.
 

de Redactia Observator

la 28.03.2022, 10:06

Vezi și

A fost o nouă noapte de bombardamente în Ucraina. Bombele ruseşti au căzut în Kiev, Luţk, Rivne şi Jîtomir. Atacurile au venit în contextul în care delegaţiile din Ucraina şi Rusia se pregătesc pentru noi negocieri, faţă în faţă, în Turcia.

Volodimir Zelenski, prşedintele Ucrainei: Priorităţile noastre în negocieri sunt cunoscute. Suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei nu pot fi tăgăduite. Garanţiile de securitate pentru statul nostru sunt obligatorii. Scopul nostru este evident: pacea şi reluarea vieţii normale în ţara noastră cât mai curând posibil. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Zelenski a vorbit şi pentru două publicaţii din Rusia, unde a intrat în detaliu în privinţa concesiilor pe care este pregătit să le facă.

Volodimir Zelenski, prşedintele Ucrainei: Garanţii de securitate şi neutralitate, statutul de stat fără arme nucleare, suntem gata să acceptăm aceste lucruri. 

Însă preşedintele Ucrainei a cerut din nou ca negocierile să aibă loc direct între el şi Vladimir Putin.

Volodimir Zelenski, prşedintele Ucrainei: Pentru a ajunge la un acord, trebuie să vină pe propriile sale picioare şi să se vadă cu mine. Acordul dintre noi va fi suficient. Parafat cu semnături, cu ştampile, chiar şi cu sânge, va fi suficient pentru ca forţele să fie retrase.

Emmanuel Macron susține că tonul în discuţiile cu Rusia trebuie temperat

Însă interviul cu Zelenski nu a ajuns să fie văzut de cetăţenii ruşi. Organismul care reglementează presa din Rusia a interzis difuzarea acestuia.  Între timp, declaraţiile dure ale preşedintelui Joe Biden la adresa lui Vladimir Putin continuă să stârnescă ecouri. 

Joe Biden: Un dictator pornit să reclădească un imperiu nu va învinge niciodată iubirea de libertate a unei naţiuni. Pentru Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere!

După ce Casa Albă a explicat că Washingtonul nu intenţionează să facă ceva concret pentru schimbarea regimului de la Kremlin, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron a declarat că tonul în discuţiile cu Rusia trebuie temperat.

Emmanul Macron, preşedintele Franţei: Prin diplomaţie vrem să obţinem mai întâi încetarea focului şi apoi retragerea totală a trupelor. Dacă vrem să facem asta, nu trebuie să escaladăm situaţia nici prin cuvinte, nici prin acţiuni.

Oraşul Cernihiv este aproape total izolat

Între timp, ruşii susţin că operaţiunea militară merge conform planului şi că îşi vor concentra eforturile, acum, asupra Donbassului. Vor consolidarea controlului în Donetk şi Lugansk, dar realitatea din teren arată că păstreaza fronturi deschise şi dincolo de aceste regiuni.

Oraşul Cernihiv este aproape total izolat, iar localnicii se tem că va deveni un nou Mariupol. 44 de oameni grav răniţi, inclusiv copii, nu pot fi evacuaţi. Armata rusă a pătruns şi în Slavutici, unde locuieşte personalul centralei de la Cernobîl. Primarul a fost arestat, dar localnicii au protestat în stradă, iar invadatorii nu i-au putut îndepărta nici măcar cu focuri de armă. Mai la est, lângă Harkov, un centru de testare nucleară a fost lovit, dar din fericire, nu au fost raportate creşteri ale nivelului de radiaţii. În aceeaşi regiune, o unitate ucraineană a eliberat două oraşe. Au fost capturaţi numeroşi soldaţi ruşi, care au pierdut mai multe vehicule militare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Președintele ucrainean cere din nou negocieri directe între el și Vladimir Putin